TV-lisens på mobilen

TV-lisens på mobilen

Frem til nå har norske mobilbrukere sluppet unna å betale TV-lisens for å se TV på mobilen. Nå vil NRK gjøre som sine tyske kolleger og lisensbelegge også mobile TV-tittere. Det skriver Computerworld.

I Tyskland har nemlig samtlige 16 regioner bestemt seg for å innføre lisensavigft på alle datamaskiner og mobiler som har tilgang til TV og radio. Lisensavgiften utgjør rundt 600 kroner året.

- Vi ønsker det samme i Norge. Vi mener at alle enheter som kan ta imot tv- og radio bør lisensbelegges hvis eieren ikke betaler vanlige avgifter, sier Freddy Lysfjord, leder i NRKs lisensavdeling, til Computerworld.no.

Ikke dobbeltavgift
De som allerede betaler kringkastingsavgift, vil ikke bli berørt av den nye lisensen.

- Status i Norge er per dags dato er lisensen gjelder alt utstyr på som inneholder tuner. Det betyr at man må betale lisens hvis man har en slik enhet, dersom man ikke betaler lisens på en vanlig TV, sier Lysfjord.

I Tyskland må alle, uavhengig av hvilken teknologi de bruker betale lisens. Nå håper NRK de vil få liknende forskrifter her i landet.

- Vi forventer å få forskrifter som dekke nytt utstyr på lik linje med det som var intensjonen da lisensordningen ble vedtatt. Om teknologien går fremover, betyr det ikke vi kan fjerne det som er grunnlaget for regelverket, sier Lysfjord.

Om du må betale TV-lisens på mobilen vil tidligst være klart iløpet av våren 2007.

- Saken er ikke ferdigbehandlet i departementet. Dette tas opp i meldingen om allmennkringkasting våren 2007, svarer rådgiver Siv Haugan i Kirke- og Kulturdepartementet.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen