TV er ut, mobil er inn

Foretrekker du mobiltelefonen fremfor TV-en? Om du er ung, er du ikke alene. En omfattende britisk undersøkelse avslører nemlig at mobiltelefonen er viktigere enn fjernsynet hos ungdom.

Det er den britiske mobilbutikken The Carphone Warehouse som står bak undersøkelsen The Mobile Life Report 2006, hvor 16500 mennesker har deltatt.

I undersøkelsen ble alle bedt om å rangere hvilke teknologiske produkter som er viktigst for dem. Internett kommer på topp med 51 prosent, TV kommer på en andreplass med 22 prosent, mens mobilen kommer på en tredjeplass med 13 prosent.

Tallene viser likevel at unge mellom 18 og 24 verdsetter mobiltelefonen høyere enn TV-en. Hos kvinner i denne aldersgrupen kommer mobiltelefonen på en andreplass med 26 prosent, mens TV-en får en tredjeplass med 12 prosent.

Livskvalitet og sosialt samvær
Flertallet av de spurte mellom 18 og 40 år sier også at mobiltelefonen har økt livskvaliten deres. Halvparten av mobilbrukerne over 40 mener det samme.

Mobiltelefonen gjør også sitt for å forandre vårt sosiale liv. I stedet for å avtale sosiale tilstelninger på forhånd, bruker 45 prosent av alle mellom 18 og 24 år telefonen til å avtale spontane, sosiale sammenkomster.

Samtidig brukes mobiltelefonen til å hindre at folk kontakter deg. Hele 55 prosent av kvinnene under 25 år tar frem mobiltelefonen når de ikke ønsker å bli kontaktet av folk rundt seg, for eksempel på toget. Dermed har mobilen blitt et viktig redskap for å signalisere at du er opptatt.

Mobilen gir trygghet
Undersøkelsen avslører også at kvinner er mer opptatt av mobiltelefonen sin enn hva menn er. Dette kan ha sammenheng med trygghetsfølelsen telefonen gir. For eksempel svarer 54 prosent av kvinnene et klart ja på spørsmålet om de føler seg tryggere når de kjører bil alene om de har telefonen med. Til sammenligning svarer bare 25 prosent av mennene det samme.

Kvinner mellom 18 og 24 får mobilen frastjålet oftere enn menn i samme aldersgruppe. Mens ti prosent av de spurte mennene svarte at de har blitt utsatt for mobiltyveri, svarer 17 prosent av kvinnene det samme.

Mobilen er med på sex
Hvor mange av kontaktene i telefonlisten din ringer du ofte? Om det er mindre enn ti, er du i takt med briter under 25 år. Bare 25 prosent av disse ringer eller sender SMS til fler enn ti kontakter jevnlig.

Undersøkelsen avslører også at vi har mobiltelefonen med oss over alt hvor vi er. Selv når vi har sex, er mobiltelefonen på. Kun 14 prosent av de spurte svarer at de slår mobilen av i slike stunder. 40 prosent av alle som var med i undersøkelsen medgir at de aldri slår av mobiltelefonen sin.

Hele spørreundersøkelsen kan du lese ved å gå inn på The Mobile Life 2006 sine hjemmesider.

(Kilde: mobilelife2006.co.uk, mobilsiden.dk)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen