TV-en du kan ringe med

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nokia N77:

Første kvartal, januar
Pris: 3200 kroner

Dimensjoner: 11,1 x 5 x 1,9 cm, 114 gram

Teknologi: GSM 900, 1800, 1900, WCDMA 2100

Blåtann 1.2, MMS, epost, wap 2.0.

Maskinvare: 20 MB internminne, 2 GB minnekort følger med, microSD.

Skjerm: TFT 2,4 tommer, 16 millioner farger, 240 x 320 punkter

Kamera: 1600 x 1200 punkter (to megapiksler), autofokus, CIF-video 15 fps.

Øvrig: Mp3-spiller, Java MIDP 2.0.

(Amobil/3GSM) Lanseringen av N77 var Nokias store overraskelse i dag, ettersom flere av dagens nylanserte modeller har vært kjent på ryktesider i lengre tid. Dette blir Nokias fjerde DVB-H-telefon til nå, og er den første som bringer TV-teknologien i et lite og lommevennlig format.

N77 minner formmessig mye om kameratelefonen N73. Størrelsen er på 11,1 x 5 x 1,9 cm, noe som gjør det til en middels stor telefon. Vekten ligger på 114 gram.

Med N77 så kan du se direktesendt TV over DVB-H-nettet. Sendingene vises i horisontal modus, noe som utnytter den 2,4 tommer store skjermen til det ytterste, og en automatisk søkefunksjon sørger for at du til enhver tid vet hvilke TV-kanaler du kan ta inn og se på.

På siden av telefonen finner du en egen TV-knapp, og har du lyst å se et klipp om igjen kan du ta opp og lagre TV-snutter underveis. Telefonen har stereohøyttalere slik at du ikke skal skjemmes over lyden når du følger med på favorittsåpen din.

Og batterilevetiden er absolutt akseptabel. Med fullt batteri skal du kunne se fem timer sammenhengende TV.

Utenom TV, kan N77 friste med skikkelig mp3-spiller, et to megapikslers kamera og mulighet til å ta opp CIF-video med en bildefrekvens på 15 bilder sekundet. I tillegg til et vanlig kamera har telefonen et eget kamera for videosamtaler over skjermen. Som konsekvens av det har telefonen naturlig også 3G-støtte.

Det kan også nevnes at telefonen kjører Series 60, og dermed har en standard S60-epostleser, mulighet til å installere S60-programmer og andre funksjoner.

Telefonen kommer med et 2GB-minnekort i tillegg til et internminne på 20 MB.

På dagens pressekonferanse presiserte Nokia at telefonen i all hovedsak vil lanseres i land som har et oppegående DVB-H-nett. Det har ikke Norge. Om det betyr at telefonen ikke kommer hit til lands vites ikke, men med mindre Telenor, NetCom eller noen andre satser på DVB-H i nærmeste fremtid er sjansene små for at vi her til lands får stifte bekjentskap med telefonen.

N77 skal komme i andre kvartal i år.

(Kilde: Nokia)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen