TV 2 vil sende alt fra OL i HD

Skal gi deg knivskarpe bilder – men ikke alle distributører kan garantere deg alle sendingene ennå.

De olympiske leker i Sotsji ruller i gang om et år måneder, og det er TV 2 som har sikret seg jobben med å gi deg OL på TV-skjermen. I alt skal kringkasteren sende rundt 700 timer med innhold fra den russiske arrangørbyen, og i den forbindelse har de nå fått på plass HD-kvalitet på to av sine nisjekanaler; TV 2 Zebra og TV 2 Sportskanalen. 

Dermed vil du få alle timene fra de olympiske lekene i HD-kvalitet fra TV 2, som nå har inngått avtale om distribusjon av de to nye kanalene med Get, Altibox, Canal Digital og Viasat. I tillegg vil OL også sendes på TV 2 HD og TV 2 Sport Premium.

Uavklart for RiksTV

For RiksTV er likevel ikke alle bitene kommet på plass. Distributøren, som opererer på det digitale bakkenettet, har allerede de to andre kanalene som skal sende OL i HD; TV 2 HD og TV 2 Sport Premium, men har ennå ikke spikret hvorvidt du får Zebra og Sportskanalen i HD når OL braker løs.

– Vi er i en forberedende fase rundt disse kanalene, men på dette tidspunkt er det ingenting som er avklart ennå, forteller Jens-Petter Gjelseth, informasjonssjef i RiksTV til Hardware.no.

Det digitale bakkenettet har begrenset kapasitet, og innføringen av to nye HD-kanaler vil gjøre det enda trangere om plassen. Men de nye hybriddekoderne som selskapet har tatt i bruk fra Strong, har i tillegg til å hente ned signaler fra bakkenettet også mulighet til å bruke Internett for å strømme TV. Dette kan kanskje være en mulighet for å kunne gi deg alle de fire HD-kanalene, men svaret får vi ikke før ut på nyåret. 

– Vi vil komme tilbake med en nærmere avklaring på hva som blir veien videre utpå nyåret, avslutter Gjelseth.

Samme HD-kvalitet som i dag

OL er ofte blitt brukt som en forsøkskanin når det kommer til teknologi, der vi for eksempel fikk se åpningsseremonien fra OL i Beijing i 2008 i HD, og senest under sommerens OL i London ble det tatt opp sendinger i 8K. 

TV 2 på sin side vil beholde den samme bildekvaliteten som benyttes på blant annet hovedkanalen i dag. Dermed vil du få de 700 timene i 720p-oppløsning, med en bildefrekvens på 50 bilder i sekundet. 

Samtidig vil du kunne se OL via TV 2s nettsider, som etter alt å dømme kommer til å bli et viktig satsningsområde for kanalen, men enn så lenge vil ikke TV 2 si noe spesifikt om hva de eventuelt har på trappene. 

– Vi har tatt i bruk det beste av teknologi som finnes i øyeblikket, og vil komme tilbake med mer informasjon om hvordan denne løsningen blir i praksis om en stund, forteller, kommunikasjonssjef i TV 2, Jan-Petter Dahl.

– Men her vil det skje en rekke ting inn i mot starten på OL, påpeker Dahl.

Det kreves mye for at du skal få se TV-sendinger i HD:

Les om hva som skal til for at NRK kan gi deg sendinger i 720p (Ekstra) »

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen