TV 2 stanser omstridt førpremiere på kinofilm
(Bilde: Euforia)

TV 2 stanser omstridt førpremiere på kinofilm

Måtte gi seg da kinoene truet med boikott av filmen.

For noen dager siden meldte vi at TV 2 skulle legge den kommende, norske komedien «Jakten på Berlusconi» ut på strømmetjenesten TV 2 Sumo før den ordinære kinopremieren. Filmen skulle bli tilgjengelig i 48 timer.

I et intervju med Kinomagasinet i etterkant av nyheten uttalte imidlertid leder i Norske kinosjefers forbund, Arild Kalkvik, at han var lite begeistret for at filmen ville bli tilgjengelig før kinopremieren fordi han mente det kunne påvirke kinobesøket.

Kinosjefer truet med boikot av filmen

Nå viser det seg at motstanden mot førpremieren raskt ble mer massiv enn som så. Som TV 2 melder ble distributøren av «Jakten på Berlusconi», Euforia Film, nemlig truet med boikott av filmen fra en rekke kinosjefer i hele landet.

Det førte igjen til at TV 2 nå har stanset strømme-visningen av komedien. Begrunnelsen er at kanalen ikke ønsker å bidra til at selskapene bak filmen, 4 1/2 Film og Euforia Film, går nedeom og hjem.

– Vi i TV 2 kan ikke sitte å se på at to innovative og fremoverlente selskaper som ønsker å tenke nytt risikerer å forsvinne fra norsk filmbransje. Derfor har TV 2-ledelsen i dag bestemt seg for å stoppe den planlagte førpremieren, sa TV 2-sjef Trond Kvernstrøm.

4 1/2 Film og Euforia Film stiller seg på sin side uforstående til den sterke reaksjonene fra kinosjefene, og sier at idéen var ment som et markedsføringstiltak for å øke billettsalget til filmen.

TV 2 stanser kanskje støtten av norsk film

– Det har alltid vært slik at jo flere som ser en film, jo flere vil se den i neste «vindu». At norske kinosjefer er så redde for alle ambassadørene en slik begrenset førpremiere på TV 2 Sumo ville ha gitt, det skjønner vi ikke, sa Håkon Øverås fra 4 1/2 Film.

TV 2 har for øvrig også reagert på kinosjefens trussel om boikott. Kvernstrøm peker på at TV 2 hvert år bidrar med betydelige summer for å få norske filmer vist på TV så tidlig som mulig etter kinopremieren. I kjølvannet av denne saken vil kanalen nå revurdere støtten.

– Med en slik massiv reaksjon fra norske kinosjefer må TV 2 nå vurdere om vi kan fortsette å finansiere norsk film. Å vise en film på TV to år etter at filmen har gått på kino funker ikke lengre, sa TV 2-sjefen Trond Kvernstrøm.

Nå vil norsk filmbransje ha avgift på bredbåndet ditt:
Det kan bety høyere priser »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen