Krangelen mellom Canal Digital og TV 2 har nådd sitt foreløpige klimaks. (Bilde: iStock Photo, Canal Digital, TV 2)

TV 2 bryter med Canal Digital

Føler seg utelatt og urettferdig behandlet.

TV-distributøren Canal Digital og TV-kanalen TV 2 har kranglet om diverse saker i årevis, men nå har konflikten nådd et foreløpig toppunkt.

Fra og med 23. november vil ikke lenger nisjekanalene TV 2 Bliss, TV 2 Nyhetskanalen eller TV 2 Filmkanalen være tilgjengelig for Canal Digitals 500 000 kabel-TV-kunder.

Bakgrunnen for TV 2s oppsigelse, er at kanalen føler seg utelatt fra TV-distributørens grunnpakke:

– Vi valgte å si opp avtalen etter at vi så den nye pakkestrukturen der de egentlig har fjernet alle TV 2 sine kanaler fra sin grunnpakke, sier Rune Indrøy, kommunikasjonsdirektør i TV 2, til NRK.

Fast og valgfri del

Kommunikasjonsdirektør i TV 2, Rune Indrøy.
Kommunikasjonsdirektør i TV 2, Rune Indrøy.Foto: TV 2

Den nye strukturen hos Canal Digital gjør at kabel-TV-kundene fritt kan velge flere TV-kanaler selv. Grunnpakken består dermed av en fast del på 28 kanaler, og en valgfri del på 15 kanaler. I sistnevnte kategori kan brukerne fritt velge mellom et større utvalg av kanaler.

Fristen for å velge kanaler selv gikk ut i dag, og de som dermed ikke har gått aktivt til verks, «mister» derfor alle kanalene som ikke inngår i den faste delen av grunnpakken. Kundene kan imidlertid når som helst gå inn på Canal Digitals nettside og velge kanaler til den fleksible delen av grunnpakken. Man kan også endre hvilke TV-kanaler man foretrekker senere, men da mot et gebyr på 19 kroner.

– Avtalebrudd

Hovedkanalen til TV 2 i SD er det eneste TV 2-produktet som er med i den faste delen av grunnpakken til Canal Digital. Dette betyr at brukerne selv må velge om de vil ha de andre TV 2-kanalene eller ikke, noe som har fått kanalen til å se rødt:

– Canal Digital Kabel er nå den eneste distributøren i landet som ikke tilbyr vår hovedkanal i HD-format i sin grunnpakke, sier Indrøy til Kampanje, som fortsetter:

– Ut fra eksisterende avtaler skal både TV 2 Nyhetskanalen og TV 2 Bliss ligge i Canal Digital Kabels grunnpakke.

Skeptisk til TV 2s motivasjon

Canal Digital mener derimot at de har sitt på det rene angående TV 2 Nyhetskanalen og TV 2 Bliss:

– Vi bryter naturligvis ikke avtaler. De kanalene ligger i våre grunnpakker og det gjør også TV 2 HD som TV 2 gjør et poeng av. Den ligger der den også, forklarer Haakon Li Dragland, produkt- og strategidirektør i Canal Digital Kabel-tv, til Kampanje.

– TV 2s begrunnelse for å si opp er at de ikke vil at kundene skal få velge om de vil ha kanalene eller ei.

Hvis ikke Canal Digital og TV 2 får jobbet seg fram til en løsning på konflikten, vil altså 500 000 husstander miste TV 2s nisjekanaler den 23. november.

Dette gjelder ikke for parabolkundene til Canal Digital, og TV 2-kanalene vil fortsette å ligge på samme kanalplass som tidligere her.

– For noen kunder betyr dette at de mister kanaler de ønsker å se på, og jeg beklager på deres vegne. Men vi håper vi i tiden frem til 23. november kan komme til en enighet, for kanaler trenger distributører, og distributører trenger kanaler, sier Dragland til NRK.

(Kilder: NRK, Kampanje)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen