Dette eggaktige kjøretøyet kommer komplett med egen hjelm.
Teknofil
Dette eggaktige kjøretøyet kommer komplett med egen hjelm. (Bilde: Nikkei/Tech-On)

Tut og kjør med Hyundais eggmobil

E4U er mildt sagt et unikt kjøretøy.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er ikke bare japanerne som klarer å lage merkelige kjøretøy. Nå kommer også sørkoreanske Hyundai på banen, med et kjøretøy som nærmest skriker «snodig» og «unikt».

E4U er et personlig framkomstmiddel à la Segway og mopeder, hvor føreren sitter i en eggaktig doning – komplett med matchende hjelm. E-en i E4U står for «egg», «evolusjon», «økologi» (ecology på engelsk) og så videre, skriver avisen Nikkei / Tech-On, og framkomstmiddelet er faktisk kjørbart.

Ingen dragracer

Utseendet er ikke det eneste interessante ved E4U. Kjøretøyet kan nemlig kjøre av gårde i alle retninger, mye takket være halvkuleformasjonen på bunnen, som den bruker i stedet for konvensjonelle hjul.

Støttehjulene forhindrer at E4U faller over ende, for den vil ikke kjøre raskt av sted. Kjøretøyet er designet for å kjøre rundt i gangfart på fortauet, og dermed er det kanskje ikke behov for den komiske hjelmen.

Avansert kjøreteknikk

Som sjåfør må du altså stå oppreist i E4U, og trykke ned venstre fot for å kjøre framover, og høyre fot for å rygge. En kombinasjon av disse bevegelsene gjør det mulig å svinge. Ifølge testeren som Tech-On har snakket med, trengs det en del trening for å få E4U til å oppføre seg som du vil.

E4U er et forholdsvis nytt konseptkjøretøy fra Hyundais utvikleravdeling. Utviklingen begynte så sent som i oktober i fjor, så det blir spennende å se hva slags påfunn de kommer med i årene framover.

Det kommer mye rart fra Sørøst-Asia:
Denne minibilen kjører av seg selv »

(Kilder: Nikkei / Tech-On via DVICE og Gizmag)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen