Turn Around And Look

Jim Stärk overrasket alle med å erobre både radiolyttere og platekjøpere med sin forrige plate. Bandet har helt siden starten holdt en stø kurs oppover, men karrieren gjorde allikevel et stort hopp fremover i 2004 med den selvtitulerte suksessplaten. Bandet har tidligere har gitt ut tre plater samt den kritikerroste EP-en ”Morning Songs”.

Alternativ tekst mangler
Jim Stärk holder ikke regnet borte. Foto: Stian Andersen

Trauste og søte

Selv om bandet stort sett aldri har vært særlig overraskende rent sjangermessig, imponerte de mange med EP-en ”Morning Songs”, som mer en noe annet var inspirert av amerikansk vestkystrock - og som solgte over all forventninger. Heller ikke da lot de gode kritikkene vente på seg; utgivelsen ble umiddelbart kronet med en 5-er fra de fleste adressene i Akersgaten. Flere Spellemannsnominasjoner fulgte også i kjølvannet av suksessen.

Harmonisk, søt og tidvis melankolsk pop har hele tiden vært bandets varemerke, så heller ikke denne gangen byr bandet på de helt store overraskelsene. Den største overraskelsen er vel kanskje at bandet denne gangen ikke byr på en eneste iørefallende låt. Det er hele tiden ganske fint, lyst og trivelig, men på ”Turn Around And Look” mangler bandet freidigheten og tilstedeværelsen fra ”Ten Songs And Hey Hey” og de radiovennlige låtene fra den foregående utgivelsen.

Reprise

Drivende og suggerende ”Rain Drifts From The Summer Sky” og ”Ran Out Of Luck” skiller seg for så vidt ut fra resten av låtene, som slett ikke er dårlige – bare identiske og tidvis kjedelig småsøte.

Konklusjon

Jim Stärk imponerer nok ikke like mye denne gangen. Enkle betraktninger om livet - i reprise - er ikke like forlokkende på denne plata som det var i forrige runde. Selv om de søte, enkle historiene kan holde regnværet på avstand en liten stund anbefales det likevel å anskaffe seg en paraply eller et par solide gummistøvler – for Jim Stärk klarer ikke å holde regnet borte så lenge om gangen denne runden.

Jim Stärk Turn Around And Look

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen