Turistene på tråden

Turisme har blitt stadig viktigere for Norge de siste årene. Og det er ikke bare hos hoteller og fiskehandlere at de pengesterke turistene legger igjen valuta. Mobiloperatørene tjener også stadig mer på turismen.

Netcom har merket en eksplosiv vekst i antall utlendinger i mobilnettet i år. Rekorden ble satt 27. juli. Da stammet hele 103 000 av brukerne i nettet fra utenlandske mobiloperatører.

Dette er en eksplosjon fra tidligere år. I fjor lå rekorden på 70 000 brukere på én dag, og året før det var rekorden på 60 000 brukere. Operatørene selv gnir seg i hendene over utviklingen. Det er god butikk med roamende kunder fra utlandet.

- I tillegg til at roamingen i seg selv er godt betalt, har vi ingen kostnader med markedsføring eller subsidiering av telefoner, forteller kommunikasjonsrådgiver i Netcom, Nina Kersten Nilsen.

Hun mener at mye av økningen skyldes Netcoms tunge satsing på avtaler med utenlandske operatører, samt den bedrede dekningen til mobilnettet deres. Hvis mobiltelefonen finner to godkjente nett, velger den nemlig automatisk nettet med best dekning.

Det er spesielt om sommeren at turistene merkes i statistikken. I følge Netcom har det vært omtrent dobbelt så mange utenlandske brukere i nettet i andre kvartal, sammenlignet med resten av året.

Det er først og fremst svensker, tysker og briter som har dominert i Netcoms nett. Men også finner og dansker finner veien til Norge.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen