Test

Turboneger - Retox

Ingen gjør Turboneger bedre enn dem selv. Stilen de har opparbeidet seg i løpet av de siste tre platene har befestet deres plass som et av de beste bandene i norsk rocks historie. En kunne nesten forvente at bandet snart skulle slippe et skikkelig dårlig album. Men på "Retox" sprer de fremdeles sitt glade deathpunk-budskap, selv om deathpunken kanskje kommer litt i skyggen av en mer utpreget rock. En rock som er skreddersydd for store scener.

Turboneger har skitnet seg til siden sist.
Turboneger har skitnet seg til siden sist. Foto: Stian Andersen

Skitne gitarer

Skal en sammenligne denne utgivelsen med de forrige, virker det som om Euroboy har mistet gitaren sin i noe gjørme slik at den har blitt skitten. Lydbildet, hvor hans gitar fremdeles har en fremtreden rolle, har i hvert fall blitt en del skitnere siden forrige album. Turboneger har ikke vært så møkkete som dette siden "Ass Cobra", noe som egentlig passer dem veldig bra, og som trolig var et fornuftig valg etter at de to forrige platene ikke utviklet dem så mye musikalsk iforhold til den klassikerstemplede "Apocalypse Dudes". På den andre side skal en heller ikke overdrive utviklingen til bandet.

En annen endring er at tekstene i mindre grad har homofile tendenser. Generelt sett kan en hevde at tekstene inneholder mindre pubertal humor, men det betyr ikke at de er blitt politisk korrekte. For innholdet er egentlig bare litt mer hetero, og det pubertale innholdet litt mer skjult i tvetydige tekster, i stedet for klare vitser.

Destruktivt

Bandet har på tidligere utgivelser mer eller mindre laget tema-album, og det er antydninger til dette på ”Retox” også. Ødeleggelse er et stikkord. Hank von Helvete synger om at de skal bombe byen din med atombombe, og spør ”Do You Do You Dig Destruction”. Ellers er det bare å krysse fingrene for at albumtittelen ”Retox” ikke er et tegn om at vokalisten har lyst på å få tilbake sin jobb som gaid ved Norsk Fiskeværsmuseumet på Moskenes, hvor han jobbet mens han var på rehabilitering for narkotikamisbruk. Det eneste bandet ikke ødelegger er rock’n’ roll-en, men den holder de til gjengjeld godt vedlike.

Turboneger gjør ikke så veldig mye nytt på
Turboneger gjør ikke så veldig mye nytt på "Retox". Foto: Stian Andersen

Sangene holder jevnt over god kvalitet, og det er ingen låter som er dårlige. Bandet kommer allikevel ikke helt til topps med denne utgivelsen, enkelt og greit fordi det ikke er så mye variasjon på sangene. Det finnes dog høydepunkter som ”No, I’m Alpha Male”, førstesingelen ”Do You Do You Dig Destruction” og "Hot & Filthy", som gjør høreoplevelsen enda bedre.

Konklusjon

Turboneger har igjen laget en plate som kommer til å få mange tilhengere, og fansen kommer garantert til å pugge alle tekstene før de går på konsert. Bandet har skitnet til lyden sin, men de har beholdt masse av det som har gjort dem så populære de siste årene, og det er egentlig få overraskelser. Selv om plata er fin, er det fremdeles obligatorisk å møte opp på konsert og la Turboneger utslette deg med musikalske atombomber.

Turboneger Retox   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen