Turbolinux Appliance Server

Hardware.no har tidligere omtalt måten Sun slaktet Cobalt-produktet på etter at de kjøpte Cobalt. Etter press åpnet Sun opp kildekoden til Cobalt mot slutten av 2003 og endelig ser det ut som om det har kommet et alternativ for de kundene som har valgt å ikke flytte fra Sun Cobalt-plattformen.

Produktet Turbolinux Appliance Server (TLAS) er med navnebaseret virtuel hosting en særdeles effektiv og enkel applikasjon for administrasjon av hundrevis av hjemmesider og e-mail domener på en standard Intel x86 server.

Til forskjell fra Sun Cobalt er TLAS er en ren softwarepakke som inneholder operativsystem og alle vanlige LAMP- og Linux-komponenter: MySQL, PHP, HTTP/S, FTP, IMAP, POP3, SMTP, APOP, DNS, Majordomo, Perl, PostgreSQL, Java, Tomcat, SSH og mye mer. Turbolinux garanterer oppdateringer av softwarepakken frem til 2009.

TLAS er bygget på operativsystemet Turbolinux Enterprise Server og BlueQuartz-prosjektet. Blue Quartz er det prosjektet som oppstod etter at Sun frigav kildekoden til deres administrasjonsløsninger for Sun Cobalt i 2003. Prosjektet drives i dag av en japansk Cobalt-brukergruppe.

I likhet med Sun Cobalt er all administrasjon og vedlikehold basert på bruk av standard browser. TLAS er basert på open source-software og leveres uten begrensninger på antall brukere eller antall domener. Dersom man benytter Cobalt Migration Utility (CMU) kan alle brukere- og domener enkelt flyttes fra eksisterende Cobalt RaQ 3/4- eller RaQ 550-servere.

Liga LinDist ApS, som var en av skandinavias ledende distributører for Sun Cobalt-servere, har kjørt TLAS i lengre tid.

- Løsningene har vist meget god stabilitet i testperioden, kan Bjarke Alling i Liga LinDist ApS fortelle.

Prisen for hosting-versjonen er i DKK 7.690,00 og DKK 8.490,00 for workgroup-versjonen.

Relaterte linker:
Cobalt-servere forsvinner fra markedet, Hardware.no 29. desember 2003
Cobalt føres videre under open-source,Hardware.no 5. januar 2004
Turbolinux produktinformasjon

Liga LinDist ApS

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen