Tukwila har 2 milliarder transistorer

Intel bruker store ord på den nye Itanium-prosessoren og promoterer 500-800 prosent høyere ytelse på båndbredde sammenliknet med forrige generasjon Itanium. Spørsmålet er om dette er nok til å gjøre dagens Itanium-kunder fornøyd og hvordan henger de andre delene i prosessoren med i totalen?

Få prosessorer har blitt utsatt så mye som Intels Itanium-prosessorer og Tukwila burde strengt tatt vært ute i 2008.

Per dags dato er dette verdens største prosessor med svimlende 2 milliarder transistorer og fire kjerner hvorav den kan eksekvere to tråder per kjerne.

Sammen med denne lanseringen har Intel faktisk lovet at de garantert kommer med to nye generasjoner Itanium for lansering i 2012 og 2014. Poulson er kodenavnet på den første, men foreløpig har ikke Intel bekreftet noe mer enn at den blir funksjonalitetsmessig mer avansert og får høyere ytelse gjennom multikjernearkitektur (om det faktisk betyr åttekjerne vet vi ikke).

Vi har enda ikke sett noen offisielle og reelle Itanium Tukwila tester sammenlignet mot IBMs Power7-prosessor, men på grunnlag av de investeringene som er gjort, veikart, kommersiell tredjepartsstøtte og spesifikasjoner på papiret, ser det ut som om Tukwila blir et par nummer for små.

IBM har for øvrig ikke bekreftet lanseringstidspunkt for Power7+ og Power 8, men dersom vi ser på tidligere lanseringssyklus tør vi gjette henholdsvis 2011 og 2012.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen