Test TT eSPORTS Meka G1

Hard plast, solid konstruksjon og en ledning som kan stoppe en panservogn – Alle viktige ingredienser i TT eSPORTS Meka G1. (Bilde: Niklas Plikk, Hardware.no)

Meka G1 er god nok for militæret, sier Thermaltake

Men er deres mekaniske tastatur godt nok for oss?

Det skorter ikke på mekaniske tastaturet på markedet, og det blir stadig vanskeligere å skille seg ut. De er alle svarte, de har alle mekaniske brytere fra Cherry, og de skryter alle av de samme tingene. Fokuset ligger på lang levetid, god respons og N key-Rollover, og i samme slengen får du gjerne en hardbarka design. Det er tross alt mekanisk tastatur, ikke noe spinkelt membrantastatur.

For å spille videre på de snart utslitte strengene, promoterer TT eSPORTS tastaturene sine som røffe og tøffe – nesten gode nok for militæret.

Tastaturet vi har hatt på testbenken denne gangen er TT eSPORTS Meka G1. Dekket i svart hardplast, laser-ingraverte taster og med en tommetykk kabel laget av "militærgradert" stoff, stikkende ut fra baksiden. Beskjeden er klar: Hvis den kan tåle militæret kan den nok tåle delikate gamerfingre, uansett hvor mye nerdesinne den blir utsatt for.

La oss se på spesifikasjonene:

Foto: Niklas Plikk, Hardware.no
Spesifikasjoner: TT eSPORTS Meka G1

Mekaniske brytere
Cherry MX Black
N Key Rollover
6 knapper via USB, Full N-Key rollover via PS/2
Livslengde
50 millioner tastetrykk per knapp
Inngang
Kobles til via PS/2 eller USB. USB- og hodesett-innganger på baksiden.
Kabel
1,8 meter, tykk "militærgradert" kabel
Tillegg
USB til PS/2-adapter

Nedstrippet, men solid

Sammenlignet med storebroren Mega G-Unit fremstår Meka G1 som svært spartansk, uten at det nødvendigvis er en negativ ting. Meka G1 er strippet for ting som ekstra makroknapper, lys, lysknapper, profilknapper og separate mediaknapper. Her får du i stedet et tastatur som har satset mer på byggekvalitet enn dilldall.

Medieknappene kan styres ved å holde inne funksjonknappen.
Medieknappene kan styres ved å holde inne funksjonknappen.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no
Kabelen som stikker ut fra tastaturet er unormalt tjukk, og veldig stiv.
Kabelen som stikker ut fra tastaturet er unormalt tjukk, og veldig stiv.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no
Håndleddsbeskyttelsen er festet på en uvanlig, men veldig god måte. .
Håndleddsbeskyttelsen er festet på en uvanlig, men veldig god måte. .Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

Windowsknappen er byttet ut med en funksjonsknapp, som lar deg styre mediaknappene plassert på F1 til F7-knappene. Ellers er tastaturet dørgende "vanlig". Som andre mekaniske tastaturer er det rimelig tungt, og hever seg en god bit over bordflaten. For å veie opp for den økte høyden har TT eSPORTS slengt med en håndleddstøtte, som har en av de bedre festemekanismene vi har sett så langt. Det sklir enkelt på plass, sitter godt, og vi slipper å være redde for at noe skal knekke når vi skal ta det av. Etter å ha testet en hel del mekaniske tastaturer har dårlige fester for håndleddstøttene vært et tilbakevendende problem, så det er godt å se at det er adressert her.

Enorm kabel

På baksiden stikker en massiv kabel ut fra midten av tastaturet. Den flettede og tunge kabelen ender etterhvert opp i to USB-kontakter og kabler for mikrofon- og høyttalerinngangen i PC-en. Det medfølger også en USB-til-PS/2-adapter, slik at tastaturet kan kobles inn i PS/2-porten, noe som definitivt er å anbefale. Vi har sett flere tastaturer satse på tykke kabler før, og uten å si noe helt sikkert, er vi ganske sikre på at dette er den tykkeste vi har sett så langt.

Selv om vi kan være trygge på at kabelen vil overleve flere tiår med spilling, hadde vi fortrukket noe som var litt tynnere, og litt mer fleksibelt. Problemet med en massiv kabel er at den blir vanskelig å ligge der man vil, i tillegg til at den gjerne ser ganske ufin ut på toppen av skrivebordet. Dette er kanskje en smakssak, men vi hadde gjerne hatt noe mer medgjørlig.

Bli med over til neste side, så ser vi på hvordan tastaturet er i bruk.

Thermaltake eSPORTS MEKA G1 Gaming Keyboard   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen