TEST: Tt eSPORTS Meka G-Unit

Test Tt eSPORTS Meka G-Unit

For spilleren som vil ha alle knapper

Vi tester det største mekaniske tastaturet så langt.

Det kan nesten virke som spillmarkedet begynner å bli overfylt av mekaniske tastaturer for tiden. De gamle Rubber Dome-tastaturene har gått av moten, og fokuset har rettet seg mer mot byggekvalitet, brytere og levetid – ting vi faktisk bryr oss om. Sist ut på testbenken vår er toppmodellen fra Thermaltakes spillavdeling, Tt eSPORTS. Tastaturet heter Meka G-Unit, og er litt av et beist.

For la oss si det med en gang, dette tastaturet er ikke for deg med lite plass på skrivepulten. I motsetning til de fleste mekaniske tastaturene vi har testet så langt, er det lite som er holdt tilbake på Meka G-Unit. I stedet for å bruke F-knappene som både medie- og profilknapper slik vi så hos for eksempel Tesoro Durandal, eller å bare sette fem makroknapper på venstresiden av tastaturet som CM Storm Trigger hadde, har Meka G-Unit både egne mediaknapper, volumknapper, lysknapp og hele tolv makroknapper. Ikke overraskende gjør dette tastaturet til det største vi har testet så langt.

Spesifikasjoner: Tt eSPORTS Meka G-Unit

Mekaniske brytere
Cherry MX Black
N Key Rollover
6KRO
Livslengde
50 millioner tastetrykk per knapp
Baklys
Kun ved tre ulike felt på tastaturet.
Lysfunksjoner
Tre nivåer med lysstyrke samt pulserende modus
Tilkobling
To USB-utganger samt utgang for hodesett og mikrofon
Kabel
2 meter separat, flettet kabel
Tillegg
Programvare, klistremerker, håndleddsstøtte, pose til USB-kabelen samt en egen bærebag til tastaturet.
WASD-knappene er noen av de få knappene på tastaturet som har baklys.
WASD-knappene er noen av de få knappene på tastaturet som har baklys.
Med i boksen til Meka G-Unit følger det med en bærebag til tastaturet.
Med i boksen til Meka G-Unit følger det med en bærebag til tastaturet.

Tastaturet ser rimelig massivt ut når vi plukker det ut av esken. De tolv makroknappene på venstresiden legger raskt til et par ekstra centimeter på bredden, og når TT eSPORTS i tillegg har omtrent en centimeter klaring på hver side av tastaturet, ender tastaturet opp med å være veldig bredt. Kombinert med små profilknapper øverst til venstre for å velge hvilken profil du vil ha aktivert, samt medieknapper øverst til høyre på tastaturet, har du virkelig mye å boltre deg i.

Hele tastaturet er laget av ru, svart plast, men føles likevel svært solid. Her er det ingen form for knirking eller slark. Det ligger som støpt på pulten, og den rue plastfinnishen gjør tastaturet og håndleddsstøtten svært godt å lene hendene på. Materialet er også ganske resistant mot fettmerker, noe flere andre tastaturer kan slite med.

I motsetning til de fleste mekaniske tastaturene vi har testet som enten har lys i alle taster eller ingen lys i det hele tatt, har Meka G-Unit valgt ut et par knapper som skal fremheves. Ikke overraskende er det WASD-knappene som får mest oppmerksomhet, i tillegg til Shift- og CTRL-knappene på venstre siden, mellomromstasten, piltastene og 8-, 6-, 4- og 2-er-knappene på høyre side.

Med i pakken finner vi også en egen bærebag til tastaturet. Dette er tross alt et tastatur ment for seriøse spillere, og en bærebag er alltid nyttig å ha når man farter frem og tilbake mellom konkurranser.

Følg med til neste side, så tar vi for oss hvordan det var å sette opp tastaturet.

Thermaltake eSPORTS MEKA G-UNIT

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen