TSMC får fart på 40 nm-produksjonen

Taiwan Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) har nå flyttet sin 40 nm-prosess over i volumproduksjon. Med dette håper de å få fortgang på 40 nm-produksjonen

Et godt steg foran konkurrentene

Giganten ser nå ut til å ha tatt ledelsen over rivaler som Chartered, IBM, Samsung osv. når det kommer til krymping. Mange av disse har annonsert og enkelte har demonstrert fungerende versjoner av 45 og 40 nm-prosesser, men TSMC er så langt de første som starter produksjon i større kvantum.

Som rapportert bruker TSMCs 40 nm-prosess såkalt 193 nm neddykket litografi (immersion lithography) og materialer med svært lav k-verdi for å forhindre strømtap. Det har også lav-effekts transistorer med trippel port-oksid.

Ny teknologi i et svingende marked

Det var i Mars TSMC annonserte sin 40 nm-prosess. På den tiden holdt markedet seg relativt stabilt, og fremtiden så lys ut. I begynnelsen av desember møtte markedet, i likhet med resten av verden, store motbakker.

Den økonomiske berg-og-dal banen skapte en dominoeffekt på markedet. Forbrukerne begynte å bli mer forsiktige med pengene sine, noe som gjør at bl.a. Intel som tidligere nevnt senker sine forventninger.

Kapasitet til overs

Sillisium-fabrikker opplever en markant lavere etterspørsel etter wafere, som sannsynligvis vil resultere i under 75 prosent av tilgjengelig kapasitet i fjerde kvartal, ifølge HSBC Global Technology Research i Hong Kong.

Til tross for et usikkert og svingende marked, er TSMCs melding klar: Både de, produsentene, og forbrukerne er nå klare for 40 nm.

Produsentene er allerede i gang

Våre eksterne kilder forteller også at Nvidia har kapret store deler av TSMCs kapasitet de første månedene etter jul, så vi skal ikke se bort ifra nye 40 nm kort fra den siden innen kort tid.

(Kilde: Eetimes.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen