Trusselen fra spam øker

I den senere tid har trenden pekt i retning av at spam blir en stadig større trussel mot bedriftsnettverk. I en undersøkelse utført av Ferris Research vil kostnadene forbundet med spam og den skaden slik trafikk gjør på verdensbasis komme opp i $50 milliarder i løpet av 2005.

En studie utført av The Radicati Group estimerer at disse kostnadene vil øke til nesten 200 milliarder i løpet av 2007.

Nå skal man ha med seg en porsjon sunn skepsis når man leser eller tolker slike tall. Det er muligens sikkerhetsbransjen selv som har bestilt undersøkelsene, eller man har lest statistikken med det verst tenkelige scenarioet.

Likevel er det ikke til å legge under en stol at truslene fra spam er økende. Andelen spam blant all e-post bedrifter mottar er høy, i noen tilfeller opptil 40% eller mer (ifølge Spamfilter)

Hva er så løsningen?
Som vi har sett flere eksempler på i det siste lanseres det nå såkalte totalsikkerhetsløsninger for å bekjempe denne typen trusler. Vi har tidligere nevnt både Symantec og Fortinet som leverandører av slike løsninger.

Panda kaller sin løsning for GateDefender 8000, og denne kan i følge selskapet gi fullgod beskyttelse mot truslene fra spam på gateway-nivå. Denne er da typisk ikke en totalløsning, men minner mer om en spesialisert tjeneste liknende den F-secure kom med nylig.

Løsningen benytter teknologi fra MailShell, som er en ledende leverandør av e-post-løsninger. Systemet utfører to typer skanning av nettverket: En automatisk del som blant annet ved hjelp av over 300 000 algoritmer søker gjennom e-posten. Etter denne innledende skanningen deles mailen inn i tre kategorier: "Spam", "sannsynligvis ikke spam" og "ikke spam" .

Den andre delen i denne prosessen tar for seg en del brukerdefinerte valg, der man kan sette opp en liste over trygge og usikre e-post. Administratorer har også en mulighet til å gå inn og redigere denne delen dersom det er behov for det. Administrasjonen av enheten foregår gjennom et web-grensesnitt.

Pris og tilgjengelighet
Vi har ikke fått oppgitt veiledende pris på GateDefender 8000. Partner for Panda Software i Norge er ViroSafe Norge AS. Produktene kan også kjøpes online gjennom Ravenholm, der det ser ut til at GateDefender 8000 allerede er tilgjengelig.

(Kilde: Pressemelding fra Panda Software)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen