Truer Netcom med dagsbøter

Truer Netcom med dagsbøter

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Netcom nekter å senke prisene før klagesaken er behandlet, og forsøker å hale ut tiden for å tjene penger. Dette vil Post-og Teletilsynet sette en stopp for og pålegger Netcom å betale 250.000 for hver dag de ikke innretter seg etter prisjusteringene.

Les også:
-Tvinger prisene til Netcom ned
- Billigere å ringe mobilen
- Telenor kutter prisene


Nekter å innrette seg
Vi har tidligere skrevert at Post- og teletilsynet (PT) har besluttet at de norske termineringsprisene skal bli like. Som kjent har det kostet mer for Telenor at kundene ringer til konkurrentenes nett enn motsatt. PT har derfor pålagt en nedtrapping av termineringsprisene, slik at de blir de samme hos de forskjellige operatørene.

Netcom bad om en utsatt iverksettelse av prisjusteringen, som senere ble avslått av Samferdselsdepartementet. Netcom ble dermed dømt til å sette ned prisene.

Saboterer sluttminuttene
Post- og Teletilsynet skrev på sin nettside at:

-NetCom varslet i midten av oktober sine samtrafikkpartnere og PT om at selskapet ikke vil legge de priser selskapet ble pålagt i vedtak 8. mai 2007 til grunn for avregning av termineringstrafikk, før klagesaken er endelig avgjort. Dette vil blant annet føre til at det blir vanskeligere for mobil- og fastnettstilbydere å sette ned sine sluttbrukerpriser for samtaler til NetComs nett.

-På bakgrunn av dette vil PT pålegge NetCom å legge korrekt pris til grunn for avregning av terminering. Tilsynet varsler at selskapet må endre sine samtrafikkavtaler og standardtilbud i tråd med gjeldende regulering. For å sikre at pålegget blir etterlevd, vil PT pålegge NetCom en dagmulkt på NOK 250 000 frem til selskapet innretter seg etter reguleringen.

Fotball
Med andre ord ødelegger Netcom for konkurrentene sine ved å fremdeles ta seg mer betalt. Netcom vet at en endelig avgjørelse kan ta tid.

Du kan med hell sammenligne dette med en fotballkamp der det bare er noen minutter igjen, og de som leder har ballen. Laget vil da naturligvis kjøpe seg tid, kanskje ved å sparke ut ballen med vilje for å sikre seg at det andre laget ikke får mål. Dermed vinner dette laget.

NetCom kan altså anke til lagmannsretten og eventuelt til høyesterett, men PT ønsker naturligvis ikke at NetCom skal tjene på denne oppførselen, og truer altså derfor med bøtene.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen