Truer med terrorangrep mot kinoer som viser «The Interview»
Teknofil
(Bilde: YouTube)

Truer med terrorangrep mot kinoer som viser «The Interview»

Tusenvis av kinoer i USA har allerede trukket filmen.

Det mye omtalte hackerangrepet mot Sony Pictures har utartet seg til å bli en terrortrussel, melder The Verge. Hackergruppen, som ironisk nok kaller seg «Guardians of Peace», skal angivelig stå bak et trusselbrev som er sendt til Sonys toppsjefer med kopi til amerikanske medier.

I brevet advarer avsenderne at de som drar for å se den omstridte filmen The Interview på kino vil «få se hvilken bitter skjebne de som søker underholdning i terror blir dømt til».

De forklarer nærmere hva de selv legger i ordet terror, og det er altså «den fryktelige  filmen som Sony Pictures Entertainment har laget». Actionkomedien The Interview handler om et fiktivt attentat mot Nord-Koreas diktator Kim Jong-un

– Husk 11. september, 2001

Det er vel heller tvilsomt at voksne amerikanere har klart å glemme terrorangrepet som rammet dem 11. september i 2001. Avsenderne av brevet benytter likevel anledningen til å minne om denne hendelsen. Samtidig skriver de at «Verden skal bli full av frykt», før de advarer folk mot å dra på kinoer som viser filmen.

Department of Homeland Security (DHS), USAs sikkerhetsdepartement, sier derimot til Cnet at det er lite trolig at truslene er reelle. De uttaler i alle fall at de ikke har funnet noen tegn på at noen planlegger å angripe kinoer. FBI sier at de etterforsker trusselen, men ville ikke si om de trodde det var hackergruppen som stod bak brevet.

Kinokjeder nekter å vise The Interview

Sony har uttalt at de ikke vil protestere dersomt enkelte kinokjeder ikke ønsker å vise den kontroversielle filmen. Ifølge The Verge har kjeden Carmike Cinemas derfor valgt å trekke filmen fra sine 2 632 kinoer i USA. De brukte 11. september-referansen i brevet som forklaring på hvorfor de ikke ville vise den. 

Også Landmark Theatres i New York har bestemt seg for å ikke vise The Interview på premieredagen 1. juledag.

Her ser du traileren for filmen:

 

Avlyser talkshow-opptredener

Hovedrolleinnehaverne Seth Rogen og James Franco har dessuten avlyst alle sine promoteringsoppdrag for filmen ut uka, inklusive opptredener på The Tonight Show og Late Night.

Rogen sa for øvrig til NYTimes at Sony spurte ham om de ville vurdere å ikke ta livet av diktatoren i filmen, etter at Nord-Korea kalte filmen for en krigshandling. Det ville imidlertid ikke Rogen gå med på. Han sier i det samme intervjuet at han ikke er overbevist om at det er Nord-Korea-sympatisører som står bak hackerangrepet. Rogen mener at det like gjerne kan være noen bruker Nord-Korea som et dekke, mens deres egentlige mål like gjerne kan ha vært å se om de klarte å ramme et gigantisk selskap.

Uansett, det virker altså som om hacker-terroristene virkelig har klart å spre frykt i USA. Så får vi se om The Interview får sin premiere eller ei om en uke.

Sony vil holde media ansvarlig for lekkasje-artikler
Advarer de store redaksjonene i USA mot å bruke opplysningene »

(Kilder: The VergeThe Verge (2), CnetNYTimes)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen