Tror på tredobling av media-pc-er


Salget av media-bokser tar av i år, tror NVIDIA

Det er mini-PC-er som er hjørnesteinen av Computex i år, men også det de brukes til har fått en del oppmerksomhet. HTPC (Home Theatre PC)-er og ferdigsydde maskiner med Microsofts Media Center-programvare er over alt; den klare beskeden fra gulvet på Computex er at PC-en til slutt har funnet veien inn i stuen. Dette har ikke gått upåaktet hen fra sjefen for NVIDIA, som nå sier at veksten kan tredobles i løpet av året:

- Behovet for mediasentre er i ferd med å ta seg opp, sa Jen-Hsun Huang på en konferanse på Computex i dag, Vi regner med enda større vekst dersom prisene synker til et lavere nivå.

NVIDIA er tungt inne i Media Center-markedet, som ofte benytter nForce-brikkesettene fra selskapet sammen med NVTV-kortet, som bare var å få med Media Center PC-er inntil nylig. Presidenten for selskapet tror nå at salget vil gå fra to millioner media-PC-er i fjor til seks millioner i år - til tross at maskinene med MS Media Center på ikke er til salgs i europa enda.

Ordene til Huang falt under lanseringen av "nStant Media", en ny brikke til bærbare PC-er, som vil gjøre det mulig å spille av DVD-er og musikkfiler uten å laste opp operativsystemet. Denne egenskapen har lenge vært etterlengtet i mini-PC-er, inntil MSI lanserte mini-PC-er med DVD-støtte i februar i år.

Med nStant Media kan man spille musikk og filmer på bærbare PC-er ni sekunder etter å ha skrudd på PC-en. Vi blir derfor ikke overrasket dersom produsenter av mini-pc-er inkluderer denne brikken i produktene sine en gang i fremtiden.

(Kilder: DigiTimes, NVIDIA)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen