3D-TV-kampen er i gang og Sony satser hardt (Illustrasjon: Sony)

Tror på inntil 50 % 3D-TV i 2012

3D-TV-kampen er for alvor ventet å komme i gang i løpet av 2010, med både TV-apparater og innhold (via satelitt og Blu-ray i første rekke) med 3D-støtte.

Sony er et av mange selskaper som fronter teknologien, og nå forsøker Sony seg på en spådom om fremtiden. Ifølge Sony vil i løpet av 2012 mellom 30 og 50 prosent av selskapets nye TV-er ha 3D-støtte.

Playstation må med

Sony tror også at spillverdenen vil bli en viktig brikke i kampen om 3D-kundene. Det er dermed nærliggende å tro at Playstation-plattformen en gang i nær fremtid vil få fullt 3D-fokus.

På innholdsfronten vet vi at satelittsendinger i 3D allerede har startet i USA og Asia, mens Sky trolig blir først ut i Europa neste år.

Sør-Korea er at annet land som satser sterkt på 3D-TV, og har som mål å bli første land som sender 3D-TV i HD-kvalitet via det trådløse bakkenettet. Prøvesendinger starter før året er omme.

Det er foreløpig uvisst når vi har til lands ta inn 3D-TV. Tidligere i høst ble Telenor-satelitten Thor 6 skutt opp, som er klargjort for 3D-TV, men det er enda ikke klart når 3D-sendinger starter.

(Kilder: Displayblog, Korea Times)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen