Tror på god vekst for Android

Google og Open Handset Alliance lanserte på mandag mobilplattformen Android. Denne åpne og kostnadsfri plattformen er ventet å dukke opp i avanserte smartmobiler i løpet av andre halvdel av 2008. Nå tror flere analytikere at plattformen kan oppnå god vekst i løpet av noen få måneder.

Les også:

- Alt om Googles mobilrevolusjon
- Rivalene frykter ikke Android
- HTC gir Google sin beste mobil

Store ressurser

Hele to prosent av 2008s totale smartmobilsalg er forventet å være Android-basert, selv om telefonene ikke dukker opp før etter sommeren neste år.

- Vi forventer at de første Android-mobilene vil bli lansert i USA i løpet av tredje kvartal i 2008. Ved slutten av året regner vi med at Android har stått for to prosent av det totale smartmobilsalget i verden i løpet av året, sier assisterende direktør Neil Mawston i Strategy Analytics.

- Google har enorme ressurser og en kraftig merkevare på nett som vil få støtte fra både operatører og mobilprodusenter, fortsetter Mawston.

- Microsoft, RIM (Blackberry, red.anm.) og Symbian kan komme til å slite med å matche den globale merkevaren og de store ressursene Google sannsynligvis vil satse på dette, forklarer direktør Chris Ambrosio hos Strategy Analytics.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen