Tror Opera kjøpes opp

Mandag denne uken ble det klart at norske Trolltech kjøpes opp av mobilgiganten Nokia. Tidligere denne måneden gikk Microsoft til innkjøp av det norske søkeselskapet Fast. Det neste IT-lokomotivet i Norge som kan komme til å bli kjøpt opp er nettleserselskapet Opera.

Les også:

- Opera kåret til beste mobilnettleser
- Folkets mobile nettleser
- Opera Mini 4 er lansert

Logisk kandidat

Det er i hvert fall analysen fra en av ekspertene i markedet.

- Opera Software har vært en oppkjøpskandidat lenge. Det har aldri vært så stor etterspørsel etter å få skikkelige mobilplattformer som nå etter at Apple lanserte iPhone. Mange mobilprodusenter kan være interessert i Operas teknologi, sier analytiker Hallgeir Hollup i ABG Sunndal Collier til DN.

En annen analytiker tror også Opera er interessant for større selskaper, men tror et eventuelt oppkjøp ligger lengre frem i tid.

- Opera er oppkjøpskandidat, men jeg tror ikke noe vil skje rett rundt hjørnet. I og med at Nokia har utviklet sin egen nettleser, tror jeg ikke den finske mobilprodusenten vil legge inn noe bud på Opera. Derimot tror jeg heller at medieselskaper som Yahoo kan tenke seg å kjøpe Opera fordi slike selskaper satser stort på mobilsiden, sier analytiker Arild Nysæther i Fondsfinans til avisen.

Vil klare seg selv

Opera selv ønsker imidlertid å klare seg på egenhånd. Selskapet synes det er trist at de norske kollegene har solgt seg ut, og selv om de har mottatt oppkjøpstilbud gjennom årenes løp, har de ingen planer om å følge i deres fotspor.

- Vi har ikke noe ønske om å gå samme veien. Da hadde det sikkert skjedd for en stund siden. Vi må forholde oss til at det er markedet som bestemmer, men vi er ikke ute etter å bli kjøpt opp, sier gründer i Opera Software, Jon S. von Tetzchner til Dagens it.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen