Tror ikke på GPGPU


GPGPU

GPGPU (General-purpose computing on graphics processing units) handler om å utnytte grafikkprosessorer til andre oppgaver enn de i utgangspunktet er tenkt for – og på den måten å avlaste hovedprosessoren (CPU-en) i systemet.

Introduksjonen av mer programmerbare grafikkprosessorer har latt programvareutviklere bruke grafikkprosessorer til applikasjoner som ikke er direkte grafikkrelatert.

Et eksempel på en slik utnyttelse er AMDs klient for Folding@Home.

Les mer på Wikipedia.

Konseptet med GPGPU skal være spennende nok, men noen fremtid for teknologien har ikke Intel noen tro på.

Både Nvidia med sin Compute Unified Device Architecture (CUDA) og AMD med sin Close to Metal (CTM) har jobbet mye med sine GPGPU-løsninger. Man skulle vel tro at Intel nærmest var forpliktet til å mene at noe slikt ikke hadde noen fremtid, men noen gode poeng har de i alle fall.

Patrick P. Gelsinger, Senior Vice President i Intel forteller at grunnen til at Intel ikke tror på GPGPU er behovet for spesiell programvare. Det hjelper pent lite med en god ide rent maskinmessig hvis man ikke har programvare som utnytter plattformen. Nå skal det legges til at Intel i fjor kjøpte opp en GPGPU-aktør, kan skepsisen i dag ha en sammenheng med dette å gjøre?

Intel virker mer interessert i å gå den andre veien, nemlig å putte x86-kjerner inn i skjermkortene. Dette har selvfølgelig Intel allerede startet med, i form av sin Larrabee-løsning.

(Kilde: X-bit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen