Tror håndskriften vil dø ut

I dag er tastaturet dominerende for skriftlig kommunikasjon – Johan Peter Paludan ved Instituttet for Fremtidsforskning i Danmark, mener barn "snart" vil slutte å lære håndskrift på skolen, men vil ikke sette noe tidsperspektiv på overgangen.

– I fremtiden vil mennesker kunne snakke til en datamaskin som omdanner våre ord til skrift, og dermed vil vi heller ikke ha behov for et tastatur, sier Paludan til det danske nettstedet 24.dk.

Yngre elever i danske barneskoler fokuserer fortsatt på håndskrift, mens i de eldre skoleklasser har datamaskinen og tastaturet tatt over, sier Mette Teglers i den danske lærerforeningen.

Professor Niels Egelund ved Danmarks Pædagogiske Universitetsskole forteller at håndskriften til danske skoleelver er blitt vanskeligere å lese i de senere årene, noe som aldri var et problem for 25 år siden.

Henrik Birkvig, utdanningsleder fra Mediehøjskolen, har samme erfaring. Han har undervist på den videregående utdannelsen i grafisk design siden 1985, og mener dagens elever har problemer med å styre finmotorikken som kreves til å oppnå en fin håndskrift.

(Kilder: Dagens IT, 24.dk)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen