Tror Dell satser på Opteron

De fleste store leverandørene av servere har innsett at AMD sin Opteron-prosessor absolutt er noe satse på og har allerede levert systemer eller har planer om å gjøre dette i nær fremtid. Grunnen til at eksempelvis IBM og HP har satset på denne prosessoren er ikke bare at de tekniske spesifikasjonene er bedre enn Intel Xeon, men også et krav fra kundene.

Ettersom Dell neppe har så ekstremt forskjellige kunder som de andre store serverleverandørene, tror AMD-president Hector Ruiz at Dell også vil hoppe på Opteron-vogna. Ruiz nevnte at Dell skal ha tapt et par betydelige avtaler fordi Opteron-systemer ikke kunne leveres.

Han bekreftet ovenfor tilhørere på Opteron sitt 1-års jubileum at han alltid hadde oppfattet Dell som et selskap ikke i fronten av utviklingen, men en bedrift som satset på det sikre og stabile.

"Dell will do what a great company always does. It listens to its customers", sa Ruiz og mente at selskapet definitivt ville befinne seg i Opteron-portefølgen når AMD feirer prosessorens to års jubilieum til neste år.

Dell har tidligere i år vært svært så uenig med seg selv om Opteron virkelig er noe man kommer til å satse på. Det har blitt sagt at selveste Michael Dell har vært positivt innstilt, mens en del andre i konsernet ikke har vært spesielt positiv til AMD. Mer om dette kan du blant annet lese i disse tre sakene:

Dersom Opteron-servere blir et krav fra Dell sine kunder, skal det nok mye til at selskapet forblir trofast mot Intel til neste år. Trolig venter man imidlertid til Intel har lansert "Nocona", for å se om dette kan tilfredsstille den verste tørsten etter 64-bit.

Talsmenn for Dell bekreftet for en tid tilbake at de evaluerer alle Opteron-prosessorene, men at det foreløpig forblir med dette. Det foreligger derfor ingen offisielle planer om lansering av Opteron-systemer.

I løpet av 3. kvartal lanserer Intel "Nocona" og Lindenhurst. Kanskje dette også vil føre til en klargjøring av Dell sin strategi for 32/64-bits servere.

 

(Kilder: Dell, eWeek, Intel)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen