Nå kan du få en ny venn over webcam. (Bilde: NeuroboticsRU / YouTube)

Tror du denne dama er ekte?

Det er noe som ikke stemmer med den russiske brunetten.

For en stund tilbake skrev vi om den visjonære russeren Dimitrij Itskov, som så for seg overføring av menneskehjernen til roboter for å oppnå evig liv.

Den gangen viste bevegelsen Russia 2045 fram et realistisk androidehode basert på Itskov, for å fremme poenget hans. Itskov mener nemlig at vi innen 2045 vil ha overført sinnet vårt til datamaskiner og androider.

Androidehodet, som ble skapt av selskapet Neurobotics, har siden blitt bygd om og programmert til å bli Russlands første kvinnelige androide, Alissa.

Realistisk, men ...

Ved første øyekast kan Alissa se helt realistisk ut, men hvis du tar en titt på videoen nederst, vil illusjonen få seg en smekk på fingrene. Mens andre androidehoder kan ha flere enn 30 motorer for å simulere ansiktsbevegelser, har Alissa bare åtte.

Dette holder akkurat for å gi litt bevegelser til munn og øyne, som blir styrt av en vanlig spillkontroller. Resten av kroppen er en dukke, med hjul påklistret.

Fornøyd med videochatting

Alissa ser seg nemlig fornøyd med å være en slags surrogat for videosamtaler over nett inntil videre. Hun har en helt grunnleggende kunstig intelligens, som gjør henne i stand til å komme med standard spørsmål og svar i automodus.

Øynene har innebygde kameraer, som gir en operatør mulighet til å se det androiden ser. Ellers bidrar den primitive intelligensen med en viss synkronisering mellom stemmebruk og leppebevegelser. Arbeidet med Alissa er forøvrig på et tidlig stadium.

Neurobotics planlegger å bruke hjernebølgelesere for å gjøre operatøren i stand til å kontrollere androiden kun ved hjelp av tanker. Da begynner vi å nærme oss Dimitrij Itskovs visjoner, men det er fremdeles et godt stykke igjen.

På videoen nedenfor kan du se Alissa i aksjon. Hun er fremdeles litt stiv i maska, snakker som en buktaler og har spinnville øyne, men dette blir antakelig forbedret i framtiden:


(Kilde: Gizmag)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen