Troner over Sony Ericsson

Ferske tall fra analysebyrået IDC viser at den asiatiske produsenten LG beholder posisjonen sin som femte største mobilprodusent på verdensbasis, med en total markedsandel på 5,8 %, mens Sony Ericsson fremdeles ligger på en klar sjetteplass med en samlet markedsandel på kun 5,5 %.

Nokia har på sin side merket en viss tilbakegang, med en markedsandel som har sunket til 35 % fra 36 % i fjor. Motorola og Samsung har derimot økt markedsandelen sin med rundt 1 % hver, mens tyske Siemens fremstår som den store vinneren dette kvartalet med en leveringssøkning på heftige 39,5 prosent.

Tallene fra IDC viser også en eksplosiv vekst i det totale salget av mobiltelefoner, med en økning på hele 21,2 % fra året før. Totalt sett har det blitt levert ut over 130 millioner forskjellige mobiltelefoner de siste tre månedene.

Det skal nevnes at IDC baserer tallene sine på leveringstall og ikke faktiske salgstall, og det gjenstår derfor å se om resultatene fra undersøkelsen også vil gjenspeile seg i mobilprodusentenes endelige omsetning.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen