Trondheim er trådløst

Alternativ tekst mangler

Helt siden i april i fjor har NTNU planlagt å gjøre hele Trondheim sentrum om til en Wi-Fi-sone med prosjektet Trådløst Trondheim. I forrige uke ble de første Wi-Fi-sonene åpnet.

Forrige fredag ble det åpnet Wi-Fi-soner i et avgrenset område av Midtbyen i Trondheim. I tillegg ble også aksjeselskapet Trådløs Trondheim stiftet. Bak selskapet står NTNU, Sør-Trøndelag Fylkeskommune, Trondheim kommune og Sparebank 1 Midt-Norge, skriver Computerworld.

- Wi-Fi en folkerett
- Slik det er nå er Wi-Fi noe man dumper borti, mens det vi prøver å få til er at Wi-Fi er noe man har rett til. Innenfor disse områdene er dette en tjeneste man vet er der, uttalte Arne Sølvberg, dekanus ved NTNU, i sakens anledning i november i fjor.

Men ikke alle får muligheten til å ta i bruk Trådløse Trondheim med en gang. Foreløpig er sonene bare tilgjengelige for studenter og ansatte ved NTNU. Det er imidlertid planer om å tilby Wi-Fi-sonene til alle Trondheims innbyggere og turister med tiden.

Usikre priser
Det vil sannsynligvis ikke bli gratis for hvermansen å benytte seg av Trådløse Trondheim. Hva du eventuelt vil bli nødt til å betale, er foreløpig usikkert.

Men i følge Kommunikasjonsdirektøren i Sør-Trøndelag fylkeskommune, Morten Wolden, vil ikke prisene bli så høye at det ikke vil lønne seg for brukerne å ta i bruk Trådløs Trondheim.

- Brukerne skal ha en mulighet til å ta i bruk denne teknologien, ellers blir det ikke interessant. Det må være både rimelig og enkelt. Målet er at når man kobler seg på har man tilgang i hele Trondheim, sier Wolden.

Den 26. september åpnes Trådløse Trondheim offisielt med et arrangement på byens torg.

(Kilder: Computerworld)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen