Tromsø får 4G i dag
(Bilde: iStockPhoto/montasje)

Tromsø får 4G i dag

Nordens Paris blir første by i Nord-Norge med 4G-dekning fra Telenor.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I en pressemelding skriver Stein-Erik Vellan, leder for Mobile i Telenor, at operatøren åpner for bruk av 4G i Tromsø i dag. Dette er det første stedet i Norge som får 4G via 1800 MHz-båndet, og for øvrig den 18. byen der Telenor tilbyr "superbredbåndshastigheter" via mobilnettet.

– Tromsø er første stedet i Norge som får Telenors 4G-nett i 1800 MHz-båndet. Denne frekvensen gir bedre innendørsdekning og har lengre rekkevidde enn de frekvensene vi hittil har satt i drift de andre stedene i Norge. Når vi nå fortsetter vår ambisiøse mobilutbygging over hele landet, vil vi bygge 4G i flere frekvensbånd, ikke minst for å kunne gi en bedre 4G-dekning i distrikts-Norge, sier Vellan.

Han hevder at de investeringene Telenor nå gjør i sitt mobilnett vil gi deres kunder "en suveren dekning, hastighet og kapasitet".

– I løpet av 2013 vil hele 93 prosent av Telenors mobilkunder ha 3G-dekning der de bor, og den videre 3G-utbyggingen vil sikre en dekning på hele 97 prosent. Og innen utgangen av 2015 skal ni av ti personer i Norge kunne surfe på nettet ved hjelp av 4G fra Telenor, lover han.

Stikk til NetCom

Telenors dekningsdirektør Bjørn Amundsen har lenge hevdet at det ville bli annerledes når Telenor "skrudde på" sitt 4G-nett; Altså at de ville dekke større områder av gangen. Det samme gjentok han overfor Inside Telecom på Mobile World Congress i Barcelona nylig:

– Når vi åpner 4G et nytt sted, skal du kunne forvente sammenhengende dekning, i motsetning til andre som gjerne bygger en basestasjon her og der, sa Amundsen til Inside Telecom.

Les også: Slik får du 4G på mobilen og PC-en

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen