Trolig nye PowerBooks fra Apple på tirsdag

Det er ikke lenge siden vi fortalte at Apple skulle lansere nye PowerBooks, men lanseringen lot seg vente altså, nok en gang. Årsaken til forsinkelsen har trolig vært produksjonsproblemer hos Motorola som ikke har vært i stand til å levere nok prosessorer til Apple. Det skal etter ryktene sitte en helt nye prosessorer i alle PowerBookene. Prosessoren heter PowerPC 7457. Den forrige prosessoren het PowerPC 7455. Det er kun snakk om en liten oppdatering av dagens eksisterende G4-prosessor.

Det er ventet at PowerBookene med 15 og 17-tommers skjerm vil være utstyrt med en prosessor på 1.25GHz mens PowerBooken med 12-tommers skjerm vil ha en prosessor på 1GHz. At man får nye prosessorer er selvfølgelig gode nyheter for Apple fans da dagens G4 prosessor er basert på 180 nanometerteknologi mens de nye prosessorene vil være basert på 130 nanometerteknologi. Dette vil føre til redusert varmeutvikling og lavere effektforbruk. Også L2 cache skal være forstørret fra 256kB til 512kB.

I forbindelse med Paris Expo 2003 vil Apple også lansere sitt nye operativsystemet som går under navnet Panther (OS 10.3). Det nye OSet vil inneholde en rekke spennende funksjoner som Exposé, FileVault etc. Du kan lese mer om de heftige funksjonene i Panther på Apple sine sider om Panther.

Følg med her på hardware.no tirsdag klokken 10. Vi skal da holde et våkent øye med det som skjer på Paris Expo 2003. Legge merke til at dette er kun rykter og at ingenting har blitt bekreftet fra offisielt hold bortsett fra selve messen i Paris da så klart.

NB! Kilder vi har vært i kontakt med sier til oss at Apple stoppet produksjonen av PowerBookene i juni/juli en gang og at butikker og ikke minst Apple selv har store problemer med å levere PowerBooks til kundene sine. Dette er også et problem i Norge har vi fått bekreftet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen