Trojaner angriper Mac

Eksperter hos sikkerhetsselskapet Sophos har oppdaget en ny trojansk hest som angriper Mac-maskiner. Foreløpig ser det ut som denne trojaneren er i betaversjon, det vil si den brukes til å teste ut angrepsfunksjoner.

Trojaneren åpner en bakdør i den infiserte Mac OS X-maskinen, og gjør at angriperen får tilgang til maskinen. Angriperen skal blant annet kunne legge ut tekstfiler på skrivebordet, åpne nettadresser uten at brukeren har kontroll over dette, kjøre kommandoer, og gjennomføre phishingforsøk via falske sprettoppvinduer. Videre skal skadedyret kunne tvinge frem avslutning og omstart av datamaskinen.

Den spres via nedlasting av tilsynelatende uskyldige programmer. Det ekspertene frykter er at den vil bli videreutviklet, og bli langt farligere enn den er i dag. Da vil den trolig også kunne lastes ned via sikkerhetshull i nettlesere.

Ved infeksjon får brukeren opp følgende melding på skjermen:

I am a Trojan Horse, so i have infected your Mac Computer. I know, most people think Macs can't be infected, but look, you ARE Infected! I have full controll over your Computer and i can do everything I want, and you can do nothing to prevent it.

So, Im a very new Virus, under Development, so there will be much more functions when im finished.

Denne Mac-trojaneren skal være en variant av Windows-trojaneren darkComent, og den nye varianten har fått navnet «OSX/MusMinim-A» ("MusMinim"). Den kalles også for BlackHoleRat.

(Kilder: Dailytech, Sophos)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen