Trojan truer Series60

Virus på series 60-telefoner er absolutt en reell trussel, men vi har til nå ikke sett virus som gjør særlig skade. Mange fikk seg en lei overraskelse når de la inn spillet Mosquito 2.0, som i piratkopiert tilstand var en trojan som sendte tekstmeldinger til en svært dyr penge, men det gikk likevel kun utover lommeboka. Nå har det imidlertid dukket opp en trojan som skaper større problemer.

Skulls
Trojaneren går under det mindre koselige navnet Skulls. Den er maskert
som et Theme Manager-program til 7610 og installasjonsfila heter "extended theme.sis". Når man installerer programmet, blir dessverre ikke resulatet helt som forventet.

I følge F-secure skifter Skulls ut alle ikoner med hodeskaller, alle systemapplikasjoner blir korrupte og telefonen kan dermed ikke brukes til annet enn å ringe ut og motta samtaler med. SMS, MMS, Websurfing og kamera er begge funksjoner som blir ubrukelige.

Bedre føre var
For å unngå problemer med Skull, er det beste rådet er å holde seg unna extended theme.sis og generelt være kritisk til hva man installerer av programvare hvor opphavet er ukjent. Antivirusprogrammer kan også være verdt å vurdere.

F-secure har en oppskrift på hvordan man kan kvitte seg med styggedommen, enten man har viruskiller installert eller ikke.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen