Trodde han arvet 90 millioner
Teknofil

Trodde han arvet 90 millioner

Noen løfter er for gode til å være sanne. Det burde kanskje John Rempel hatt i bakhode da han plutselig arvet 98 millioner kroner.

Arvet penger fra ukjent person
Det er avisen The Windsor Star som bringer den utrolige historien om den noe uheldige mannen. Rempel jobbet som trucksjåfør i Leamington, Canada da han en dag mottok en mail som opplyste at han hadde arvet rundt 90 millioner norske kroner. Pengene stammet fra en viss David Rempel som skulle ha dødd under et bombeangrep i 2005. John hadde aldri hørt om den ukjente mannen, men en telefon til advokaten som sendte mailen beroliget han.

- Han ba til og med Gud være med meg, forteller John Rempel, ifølge The Windsor Star.


Utrolig historie
Om dette var en ironisk kommentar kan nok Rempel i ettertid undre seg over. Advokaten ba han nemlig overføre en mindre sum for å kunne sette over pengene i hans navn. Ikke overraskende endte Rempel opp med å betale flere slike småsummer, han betalte også dyrt for et mystisk serum som skulle kunne vaske pengene, flybilletter for de involverte og for bestikkelser av tollere. Det slo aldri Rempel at dette virket vel merkelig prosedyre for å kunne arve en pengesum.

I stedet sa han opp jobben som trucksjåfør og lånte penger av familie og venner for å kunne betale. Til slutt hadde han betalt rundt en million norske kroner. De 98 millionene har han selvfølgelig aldri sett noe til.


100 millioner ut av landet
Rempel er derimot ikke alene om å bli lurt på denne måten. Slike Nigeria-brev, hvor du blir lovet høye summer mot en liten motytelse, har lenge sirkulert via mail. I fjor kom de første slike mailene skrevet på norsk og ifølge Økokrim er ikke nordmenn mindre lettlurte enn det Rempel var i dette tilfellet. De regner med at over 100 millioner kroner årlig går ut av landet som en følge av slik svindel.


Det er samtidig vanskelig å fastslå hvem som lar seg lure av slike mail. Når fristelsen blir stor nok lar derimot personer fra alle samfunnslag seg lure ifølge Kripos. Det har lite å si om de har høy eller lav utdannelse, god eller dårlig betalt jobb. Drømmen om lettervervet rikdom kan bli for stor for mange.

Rempel på sin side hadde full tiltro til bedragerne til siste stund. I dag står han uten både jobb og venner med stor gjeld. Det vil nok bli lenge til han orker lese mail fra ukjente igjen.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen