Trøbbel i Disney-paradis

Geriljakunstneren Banksy plasserte en statue i Disneyland i California i helgen. Den ellers så politisk nøytrale fornøyelsesparken fikk plutselig en Guantanamo-fange å hanskes med, skriver BBC News.

Terrorprotest

Banksy klarte å plassere en statue som skulle forestille en fange inne på området til berg- og dalbanen Mountain Railroad. Ifølge vitner skal det ha tatt 90 minutter før statuen ble fjernet.

Ifølge Banksys talskvinne var meningen bak stuntet å sette fokus på situasjonen til de terrormistenkte fangene som holdes på Guantanamo-basen på Cuba.

Ikke første gang

Dette er ikke første gang Banksy har vært på ferde med kunstprotester. I tillegg til å bytte ut Paris Hiltons CD med sin egen remiks, står kunstneren bak flere grafittiattentat på prominente bygninger.

Selv om Banksys stunt gjerne er upopulære hos de den rammer, er han populær blant folk flest. Da han malte grafitti på en bygning i den britiske byen Bristol, viste en internettavstemning at 97 prosent av de som deltok ville at grafittien skulle få bli. Byrådet i byen valgte derfor å ikke fjerne den.

Banksy designet også plateomslaget til Blur-albumet "Think Tank".

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen