Trøbbel hos Telenor

I to timer i går fikk mobilkunder over hele landet oppleve problemer med å benytte både SMS og MMS. I tillegg mistet mange muligheten til å surfe på nett via mobiltelefonen.

Årsaken var at Telenor hadde et strømbrudd ved sin avdeling på Stabekk utenfor Oslo. Dermed ble alle Telenors servere som støtter SMS, MMS og WAP, satt ute av spill.

I følge Dagbladet var det imidlertid ikke noe problem å få sendt SMS. Verre var det for mottakeren, som kunne risikere å motta den samme SMS-en et titalls ganger.

- Som følge av at serverne våre er nede, blir ikke tekstmeldingene registeret som sendt. Dermed sendes samme tekstmelding mange ganger til mottaker, forklarte en av Telenors kundekonsulenter til Dagbladet i går. - Det var en som ringte inn til meg, som sa at han hadde mottatt samme melding 70 ganger, fortalte konsulenten.

Per Arild Meling, informasjonssjef i Telenor, forklarer til VG at problemet varte fra klokken kvart over fire til kvart over seks i går kveld, men at alt nå skal være i orden igjen.

Gårsdagens problemer hos Telenor er imidlertid for lommerusk å regne hvis vi kaster et blikk tilbake til forrige sommer og Netcoms katastrofale uker i juni. Den gang førte både strømproblemer og feil i operatørens nummerdatabase til at over én million Netcom-kunder mistet muligheten til å ringe.

(Kilde: Dagbladet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen