Trøbbel hos BenQ

Etter lengre tids økonomiske vanskeligheter, inngikk tyske Siemens tidligere i sommer en avtale med taiwanske BenQ. Avtalen innebar at BenQ skulle ta over Siemens mobildivisjon for 2 milliarder kroner.

Oppkjøpet skulle gjøre det lettere for Siemens å fokusere på mer innbringende produksjonsområder, i tillegg til at Siemens markedsandel i Europa ga BenQ en unik mulighet til å utvide sitt marked.

Nå ser det imidlertid ikke ut til at alt går etter planen for BenQ. Digi melder at selskapet sliter med å få solgt sine egne mobiltelefoner.

De ansatte i Siemens mobildivisjon har arbeidskontrakter som varer ut året. Det er derfor vanskelig for BenQ å gi de ansatte sparken for å minske utgiftene.

Det har tidligere versert rykter om at mange i Siemens mobildivisjon kommer til å få avskjed på grått papir når arbeidskontraktene går ut. Sjefen i BenQ, Lee Kuen-Yao, har også uttalt at han mener kutt i antallet ansatte er nødvendig. Hvis ikke BenQ klarer å få snudd situasjonen innen kort tid, kan det se ut som om ryktene om oppsigelser kommer til å bli virkelighet.

Analytikere tviler på at fusjoneringen vil bli en suksess, og frykter at BenQ ikke vil klare å kutte utgiftene tilstrekkelig til å minske tapene.

BenQ/Siemens har tilstrekkelig med kontanter til å klare ett års tap før de må begynne å selge sine verdier. Ulempen er at selskapet nå må bruke mer penger enn de har for å bygge opp troen på det nye merkenavnet.

(Kilde: Digi)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen