Trøbbel for USB 3.0?

Ikke-offisiell USB 3.0-logo
Ikke-offisiell USB 3.0-logo

Ved årsskiftet bestod USB 3.0 Promoter Group av HP, Intel, Microsoft, NEC, NXP og Texas Instruments. AMD, Nvidia og VIA er derimot kun en del av USB Implementers Forum, og er dermed noe lavere på rangstigen i standardutarbeidelsen.

Det påstås nå at Intel nekter visse selskaper tilgang på USB 3.0-spesifikasjonene, fordi man ønsker å skyve konkurransen til side.

Det ryktes også at Intel allerede har fungerende USB 3.0-systemer i beta og at spesifikasjonene kun vil bli delt når selskapet allerede har startet å selge sine egne enheter.

Sitausjonen ser foreløpig ikke ut til å blitt kommentert offentlig av verken AMD eller Nvidia, men Intel har ihvertfall stadfestet at de satser svært dedikert på å få USB 3.0 ut på markedet så raskt som mulig.

Dersom det faktisk stemmer at AMD, Nvidia og eventuelt andre må utvikle sine egne kontrollere basert på "gjetninger", kan dette faktisk gjøre kvaliteten på USB 3.0 dårligere – ihvertfall på et tidlig stadium. Dårlig kompatibilitet, stabilitetsproblemer og degradert ytelse kan bli noen av konsekvensene.

USB 3.0 vil teoretisk kunne gi overføringshastigheter på nærmere 600 MB pr. sekund (4,8 Gbit/s). Standardens port- og kabel-/plugg-design er i utgangspunktet bakoverkompatibel med USB 2.0 og 1.1.

De første produktene med USB 3.0-støtte er ventet på markedet først til neste år.

Se også vår søsterside Amobils sak: Kaos for USB 3.0.

(Kilde: Cnet, X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen