Trøbbel for Gmail


CAPTCHA

CAPTCHA står for "Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart" og brukes gjerne når en bruker registrerer seg på en nettside. Hensikten er å forhindre uekte masseregistrering.

CAPTCHA viser frem et bilde med tekst på. Bildet er noe forvrengt, slik at det skal være vanskelig for datamaskiner å lese, men likevel er lett leselig for et menneske.

Tusenvis av nettbrukere har i det siste opplevd at de ikke har mottatt e-postmeldinger fra brukere med Gmail-konto.

Det viser seg, ifølge arstechnica.com, at store antispamprodusenter har måttet reagere annerledes på Gmail-tjenesten enn de har gjort tidligere.

Resultatet er at e-postmeldinger i mange tilfeller blir blokkert. I enkelte tilfeller har e-postverter fått beskjed om å filtrere bort SMTP-forbindelser fra Google.

CAPTCHA ble cracket

Problemene begynte visstnok da Googles CAPTCHA-system ble cracket i februar. Etter denne hendelsen skal spam fra Gmails SMTP-servere ha økt.

Ifølge selskapet MessageLabs, som blant annet driver med utvikling av antispamfiltre, skal angriperne som cracket Googles CAPTCHA-system, ha endret informasjonen på en slik måte at tusenvis av ekte Gmail-meldinger er blitt blokkert.

Teknikere jobber visstnok nå med saken, men det er uklart når problemet eventuelt blir fikset.

(Kilde: Arstechnica)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen