Get utsatt for angrep
(Bilde: Montasje, Tek.no)

Get utsatt for angrep

Netgear-rutere med gammel programvare får skylden for problemene i Get-nettverket..

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tek.no er blitt kontaktet av Get-kunder som hevder de har store problemer med Internett-forbindelsen denne morgenen. Noen hevder de var helt uten nett i ca en time, og at supporttelefonen hadde en automatisk melding om at tjenesten var nede over hele Norge. Andre hevder at de første problemene dukket opp allerede i går kveld, men at de først trodde dette skyldtes uværet som traff landet i går.

Problemet skal nå være løst

Get hevder i en notis på sine nettsider at problemet nå er løst, og at angrepet ikke skal ha ført til noen sikkerhetsrisiko for selskapets kunder. Opplever du fremdeles problemer kan du forsøke å trekke ut strømkontakten til modemet ditt i 30 sekunder, før du etter strømmen tilbake og gir modemet tid til å starte opp igjen.

Kommunikasjonssjef Anders Bigseth i Get sier angrepet ikke var rettet mot Get. Han sier det er brukere i nettet som har Netgear-ruter med en eldre programvare som ble utsatt for angrep. Denne svakheten gjør det mulig for uvedkommende å ta kontroll over ruteren, og i går kveld ble disse ruterne overtatt og brukt som roboter, sier Bigseth.

Oppdater ruteren din

Hvor mange slike rutere står i Gets nett har Bigseth ingen oversikt over. Han sier Get i første omgang har valgt å blokkere disse ruterne. Hvilke konsekvenser det får for brukere av Netgear-rutere på sikt er uklart. Bigseth sier han ikke kan tenke seg at det er aktuelt å blokkere disse ruterne mot fremtidig bruk, men oppfordrer alle som har en Netgear-ruter til å oppdatere med siste programvare. 

Kundeservices chat-tjeneste er i skrivende stund fremdeles ikke tilgjengelig.

Slik ser et DDoS-angrep ut >>

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen