TEST: Tritton 720+

Test Tritton 720+

(Bilde: Hardware.no/Niklas Plikk)

Griselekkert hodesett med god lyd

Samme om du spiller på konsoll eller PC, Trittons nye toppmodell fungerer på alt.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

[Hardware.no]: Mad Catz' lydavdeling Tritton er kjente for å lage solide hodesett med fokus på både stil og lyd, og Tritton 720+ faller rett inn i denne kategorien. Den både ser lekker ut og klarer å levere et imponerende og bredt lydbilde få spillhodesett kan måle seg med.

Boksen Tritton 720+ kommer i er svært lekker.
Boksen Tritton 720+ kommer i er svært lekker.Foto: Hardware.no/Niklas Plikk

Oser kvalitet

Så fort du tar Tritton 720+ ut av esken kan du se at det skiller seg ut fra de fleste hodesettene. Her får du skinnende hvit plast med kontrastfylte svarte detaljer, og en lekker Tritton-logo i oransje på øreklokkene. Med i pakken følger det også med en Dolby Digital-boks som tar seg av lydprosesseringen, slik at du ikke trenger å tenke på ting som drivere og programvare. Alt blir gjort via denne boksen og en liten fjernkontroll på kabelen.

Den medfølgende kabelen er et kapittel for seg selv, da den strekker seg ut på hele 3,6 meter. Hodesettet er nemlig ment for konsollspillere så vel som PC-spillere, og kan kobles til alt fra en Xbox 360 og Playstation 3, til PC-er og Macer. For konsollspillere er det herlig med en lang kabel, slik at du slipper å sitte rett foran TV-en når du spiller, men har du tenkt å bruke hodesettet til PC-spilling blir kabelen uhorvelig lang.

Det er et ganske stort hodesett, med elementer på 50 millimeter i hver klokke. .
Det er et ganske stort hodesett, med elementer på 50 millimeter i hver klokke. .Foto: Hardware.no/Niklas Plikk

God lyd

Dette er imidlertid en detalj vi fint kan overse, da lyden Tritton 720+ leverer er flere hakk over det vi hadde forventet. På hver side av hodet dundrer 50 millimeterselementer unisont med hverandre, og leverer et dypt og stramt lydbilde vi virkelig har savnet hos gaminghodesett. Dette er mye takket være den lille lydboksen fra Dolby Digital, som du kobler til PC-en via en optisk lydutgang og en USB-kontakt. Med et par ulike lydnivåinnstillinger får du en herlig strøm av lyder levert direkte til ørene dine.

Foto: Hardware.no/Niklas Plikk

Dolby-boksen lar deg også motta DTS- og Pro Logic II-lydstrømmer, og virtualiserer det hele til å høres ut som du har syv høyttalere rundt hodet ditt. Dette får lydbildet til å høres utrolig fyldig ut, spesielt i mellomtonene, og du føler virkelig at du sitter i et rom omringet av høyttalere. Du er imidlertid nødt til å koble hodesettet via Dolbyboksen for å få til dette. Kobler du hodesettet direkte til PC-en får du bare vanlig stereolyd, og med mindre du har et skikkelig heftig lydkort vil det nok fort høres tynt og trist ut sammenlignet med lydfesten du får via Dolbyboksen.

Alt i alt er vi veldig fornøyde med hodsettet fra Tritton, og de fleste innvendingene vi har kommer i form av småpirk. Vi skulle for eksempel ønske at Tritton hadde flyttet noen av funksjonene til fjernkontrollen opp på selve hodesettet. Vi hadde likt hvis mikrofonstangen var hakket stivere, og at prisen var litt lavere.

Det koster nemlig å være kar, spesielt hvis du vil være en kar med Tritton 720+ på hodet. Du må ut med omtrent 1200 kroner for å få tak i hodesettet, noe som kan være en litt stiv pris for mange.

For de 1200 kronene får du imidlertid et virkelig soldig bygd hodesett som ser lekrere ut enn de fleste, med en virkelig solid lydopplevelse. Spiller du i tillegg på flere plattformer er dette hodesettet for deg.


+ Solid byggekvalitet
+ Egen Dolby Digital-boks for lydjustering
+ Drøssevis av medfølgende kabler
+ Fungerer på "alt"
+ Komfortabel
+ Veldig god lyd


- Dyr
- Lang og kronglete kabel

Vil du vite mer?
Les hele testen av Tritton 720+ på Hardware.no »

Tritton AX 720+

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen