Trist og elendig

To uvanlig gedigne eksemplarer av slangearten Anaconda holdes i fangenskap ved et forskningssenter. Her kunne historien ha sluttet, men dessverre for oss publikummere rømmer de slimete krabatene fra anlegget, hvorpå en jaktaksjon ledet av David Hasselhoff blir tvingende nødvendig.

Talentløst

Dette er bare trist og elendig.
Dette er bare trist og elendig.

Jeg vet ikke helt om Hasselhoff burde hyres inn for filmroller i det hele tatt. Det er liksom noe med hans register, personlighet og gemytt som ikke akkurat skriker etter respekt og fascinasjon, eller noe som helst annet for den saks skyld. Dette slepphendte forsøket på skrekkfilm-badguy vil heller ikke markere noe vendepunkt i hans frynsete karriere som multi-underholder. Men talentmangelen gjelder i dette tilfellet hele teamet, og rollefigurene kverkes dessverre i altfor tregt tempo, noe som gjør at vi blir tvunget til å holde ut med den påtrengende forutsigbare dramaturgien, latterlige dialogen og de irriterende likegyldige rolleprestasjonene.

Flaue effekter

"Anaconda 3" er så uengasjerende at det er bare så vidt bildene fester seg til netthinnen, og i den grad de gjør det, er det med særs begrenset følelsesmessig respons, for å si det meget generøst. Det virker som om man har prøvd å kompensere for det totale fraværet av talent ved å pøse på med blodige spesialeffekter. Problemet er bare at spesialeffektene, og det inkluderer ikke minst selve slangen, ser ut som de er genererte på en delvis defekt Commodore 64. Dessuten er mange av dem så overdrevne at de bare blir morsomme, dog ikke morsomme nok til å le av dem dessverre.

Nei jenta mi, du kanke sparke i stykker ei stor slange.
Nei jenta mi, du kanke sparke i stykker ei stor slange.

Dermed finnes det i grunnen ikke så mange grunner til å se "Anaconda 3", heller ikke om du av uvisse grunner skulle være hardcore-fan av Hasselhoff, som jo tross alt har sjarmert en del med sine tidligere musikalske meritter. Filmen har imidlertid én stor fordel; den kan skrus av. Eller enda bedre: Den kan unngås fullstendig. Og det er nok det sistnevnte som anbefales. Uhelbredelige fans henvises heller til musikkvideoene hans på YouTube, eller den berømte fyllevideoen på samme nettsted, for øvrig filmet av en sikkert stolt datter.

Konklusjon

Du skal ha en unnskyldning som i hvert fall overgår min fantasi for å utsette deg frivillig for denne filmen, noe som i klartekst betyr at du gjerne kan la denne passere. For øvrig benådes vi heldigvis med totalt fravær av ekstramateriale.

Anaconda 3: Offspring

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen