Trippel 3G-lansering fra Siemens

For denne gangen lanserer nemlig Siemens tre forskjellige 3G-mobiler som alle har litt av hvert å tilby. Vi har grovtestet prototyper av to av de nye modellene, og må si oss ganske fornøyde. Den tredje har vi så langt ikke fått prøvd så nøye.


Komplett kruttønne

Den mest spennende nyheten fra Siemens pryder seg med navnet SXG75 og er en høyhastighetsmobil med GPS, 2 megapikselkamera i tillegg til både FM-radio og MP3-spiller.

 

For å møte brukerens behov er denne 3G-mobilen stappet med alt som kan tenkes av teknologi. Den innebygde GPS-funksjonen gjør det lett og smertefritt å finne frem i byer som er totalt ukjente for deg, uten at du trenger å drasse med deg et eneste kart.


I tillegg støtter den tjenester som restauranttips, spesielle tilbud fra butikker og guider til storbyer. Er du ikke verdensvant, blir du det.

Sende MMS eller ringe videosamtaler fra utenlandsreiser eller nye steder er naturligvis heller ikke noe problem. Bildene har nemlig god kvalitet, selv om kvaliteten ikke helt kan måle seg med de Sony Ericsson K750 og Nokia N90.

 

Vi fikk prøve den store og noe klumpete telefonen i den italienske byen Torino som for tiden klargjør til neste vinters Olympiske Leker. Og akkurat som Torino gjør seg klar for OL, gjør Siemens seg klar for å havne i norske og europeiske lommer.

 

Det ferdige produktet er å forvente i norske butikkhyller allerede i løpet av oktober, og selv om prisen ikke er klar, kan vi forvente oss en ganske stiv pris på denne GPS- og 3G-mobilen.

Stilfull skyvemobil

Dersom du er opptatt av design er SG75 modellen for deg. For selv om det nyeste av 3G-teknologi er pakket inn i mobilen er den til forskjell fra SXG75 både liten og lekker. Tastene ligger skult under den oppskyvbare skjermen, og mobilen er mindre enn 10 cm lang og bare halvparten så bred.

I tillegg til et lekkert utseende har Siemens SG75 fått både megapikselkamera og et lite kamera for videosamtale, samt MP3-spiller og støtte for en rekke forskjellige musikkformater.

Men i tillegg til å ha et stilfullt design, er SG75 den selvsagte businessmobilen. Den har nemlig fått støtte for både e-post, synkronisering og Bluetooth, i tillegg til at du kan sette inn eksterne minnekort dersom internminnet på 70 MB ikke holder.

SG75 kommer litt etter storebror, men vi skal også få se denne på det norske markedet rundt november.

Foldemobil til folket
Den siste nyheten fra Siemens i denne runden er en liten foldemobil hvor spesifikasjonene minner oss veldig om liknende modeller fra produsenten Samsung. Hovedforskjellen er at prisen på Siemens SFG75 trolig vil ligge lavere enn 3G-modellene fra Samsung.

I tillegg til høyhastighets mobilsurfing er SFG75 utstyrt med to kamera, et for videosamtale og et megapikselkamera for å forevige øyeblikk du ikke vil glemme. Kameraet har også både blits og digital zoom, og som de to andre støtter den minnekort så plassen er tilnærmet ubegrenset.

Det nyter også MP3-spilleren som er inkludert i mobilen godt av. Siemens har tidligere bevist at de legger stor vekt på lydkvalitet, og ubegrenset plass betyr at mobilen utmerket godt vil kunne brukes som MP3-spiller.

Det vi liker minst er at antenna ikke er integrert i mobilen, men stikker opp på baksiden. Allikevel kan vi ikke si annet enn at vi gleder oss til å teste denne i midten av oktober.

Alle de tre modellene er kompatible med det nye lydutstyret fra Siemens som også vil være tilgjengelig i butikker rundt oktober. Vi venter oss godsaker som to forskjellige Bluetooth-hodesett hvorav et stereo og et enkelt og et utklappbart høyttaleranlegg.

Vi kommer tilbake med komplette tester av alle telefonene i løpet av høsten.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen