Trippel-telefon fra HP

Hewlett-Packards lenge ventede telefon heter iPAQ h6315, og tilbys først av mobiloperatøren T-Mobile i USA. Smarttelefonen benytter GSM for global tale, GPRS for datakommunikasjon overalt, Wi-Fi for datakommunikasjon i hotspots og andre steder med trådløse nett, og Bluetooth for kommunikasjon med hodesett etc.

Telefonen kjører Pocket PC Phone Edition, eller Windows Mobile 2003 operativsystem. Litt merkelig, ettersom dette blant annet betyr at brukerne ikke kan snu skjermbildet ved behov, slik det er mulig med andre versjon av Windows mobile 2003.

Et eksternt tommeltastatur kan settes på enheten, og har selvsagt integrert digitalt kamera – med VGA-oppløsning.

Ikke full IP-telefoni
Merkelig nok ser det ikke ut til at HP har bygd inn støtte for IP-telefoni, som kunne brukt GPRS-, Wi-Fi og Bluetooth-nettene som bærere. Ifølge WiFi-planet er det heller ikke mulig med mer enn en datakommunikasjon av gangen. Likevel påstås det at den klarer sømløs overgang mellom nettene under dataoverføring.

Det skal også være mulig å snakke via GSM-nettet samtidig som man surfer via Wi-Fi eller Bluetooth.

Årsaken til at det ikke er lagt vekt på IP-telefoni er sannsynligvis at enheten er rettet mot operatørene. Mange av dem ser IP-telefoni som en måte å tape inntekter på, dermed bifaller de ikke mobiltelefoner med slike muligheter.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen