TripAdvisor har kåret verdens beste reisemål
Teknofil
(Bilde: skjermbilde)

TripAdvisor har kåret verdens beste reisemål

Men tror du Norge fikk plass på listen?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Når du skal finne et nytt reisemål, er sjansen stor for at klikker innom TripAdvisor på ett aller annet tidspunkt. Det er nemlig et av de aller største reisenettstedene i verden, og byr på millioner av brukeranmeldelser for blant annet hoteller, restauranter og severdigheter.

Det gir dem kanskje et bedre grunnlag til å vurdere de beste reisemålene i verden enn de fleste. Og nå har Trip Advisor kåret vinnerne av utmerkelsen Travelers' Choice for 2015, skriver Mashable. Utvelgelsene skal være gjort på bakgrunn av brukernes tilbakemeldinger.

Totalt er det hele 469 destinasjoner som får Trip Advisors anbefalt-stempel i år.

Marrakesh på topp

Marrakech er det beste reisemålet i verden, skal vi tro Trip Advisor.
Marrakech er det beste reisemålet i verden, skal vi tro Trip Advisor. Foto: skjermbilde

Det aller beste reisemålet i år er tilsynelatende Marokkos fjerde største by, Marrakech. Trip Advisor beskriver byen som et magisk sted, med mange markeder, parker, palasser og moskeer. Høydepunktene skal være Medinaen (gamlebyen) og parken Jardin Majorelle.

Nest øverst finner vi Siem Reap i Kambodsja, hvor du finner det storslåtte tempelet Angkor Wat fra 1100-tallet. Det er hovedgrunnen til den gode plasseringen, men byen skal visstnok også ha en spennende historie, god mat, flere barer og mange små butikker.

Tredjeplassen på årets Trip Advisor-kåring går til Istanbul. I den tyrkiske hovedstaden «møtes Europa og Asia», og du kan oppleve både spennende arkitektur, moderne restauranter og et yrende natteliv.

På de neste sju plassene finner vi henholdsvis Hanoi (Vietnam), Praha (Tsjekkia), London (Storbritannia), Roma (Italia), Buenos Aires (Argentina), Paris (Frankrike) og Cape Town Central (Sør-Afrika).

Hvor er Norge?

Bedre lykke neste år ...
Bedre lykke neste år, Norge ... Foto: skjermbilde

Tidligere har Norge kommet godt ut i kåringer som har blitt gjort av reiselivseksperter. I denne kåringen, hvor brukerne langt på vei har bestemt utfallet, går det heller dårlig for vår del. Norge glimrer nemlig med sitt fravær både på den internasjonale og den europeiske topplisten. Det betyr at det i alle fall er 25 steder i Europa som er mer interessante for turister enn norske reisemål.

Det går imidlertid an å klikke seg inn på Norges nasjonale rangering. Her topper Oslo listen, med Stranda på Sunnmøre på andreplass. Deretter følger Tromsø, Bergen, Longyearbyen, Kirkenes, Flåm i Sogn og Fjordane, Kristiansand, Trondheim og Stavanger.

På nettsiden til Trip Advisor kan du også finne rangerte lister i en rekke forskjellige kategorier, som hoteller, restauranter og attraksjoner.

Har du tenkt deg på ferie snart?
Her er 5 ting du må huske til reisen »

(Kilder: Trip AdvisorMashable)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen