Trikset Apple hater
Teknofil
(Bilde: Arkivbilde, Espen Irwing Swang, Amobil.no)

Trikset Apple hater

Nå kan du låse opp iPhone 5.

Nå kan du jailbreake iPhone 5, melder Pocket Now.

iPhone 5 kjører iOS 6, og mens det tidligere bare har tatt et par dager å knekke nye versjoner av iOS, har iOS 6 vist seg å være en hard nøtt. Nå er imidlertid programmet Evasi0n klar for alle enheter som kjører iOS 6.

Evasi0n er programvaren du kjører for å endre operativsystemet på mobilen din slik at du kommer utenom begrensningene som Apple har satt for hvordan telefonen skal kunne benyttes.

Alt du behøver å gjøre er å gå inn på evasi0n.com og laste ned programvaren til Windows, Mac OS X eller Linux. Deretter kjører du programvaren, kobler til iPhone-en din og følger instruksjonene. NB! Gjøres på egen risiko!

Fordeler og ulemper

Fordelen med å låse opp mobilen på denne måten er at du kan laste ned programvare fra andre kilder enn App Store. Det betyr et større utvalg av apper, i tillegg til at du kan gjøre flere endringer på telefonens brukergrensesnitt enn det Apple åpner for.

Ulempen med å endre mobilens operativsystem er at du beveger deg inn i en verden der Apples voktere ikke kan beskytte deg. Du vil ikke ha krav på hjelp om en programvarefeil får telefonen til å slutte å virke, noe som kan skje dersom noe går galt under jailbreakingen. PS! The Verge melder om at noen brukere har rapportert om at vær-appen krasjer etter jailbreakingen.

Om du synes iPhone er litt kjedelig innenfor rammene Apple har satt, kan jailbreaking være et alternativ. Om det er første gang du prøver dette kan det være lurt å følge instruksjonene i dette filmklippet fra Pocket Now:

Vi kommer tilbake med en mer dyptgående guide, og forslag til hvilke endringer og applikasjoner du bør prøve så fort du har jailbreaket telefonen. Følg med!

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen