eu (Foto: Arman Zhenikeyev / Istockphoto)

Trikser med mobilregningen din

I april i fjor avgjorde EU-kommisjonen at det skulle bli langt billigere for deg og meg å bruke mobilen i utlandet. Men nå har operatørene funnet en metode som gjør at pengene likevel triller inn i kassa.

Mange av de europeiske operatørene, inkludert Netcom og Telenor, har nå gått over fra sekundtaksering til minuttaksering. Det betyr at du betaler for hvert på begynte minutt du snakker, fremfor hvert sekund. Prater du for eksempel i 3 hele minutter og 2 sekunder, må du likevel betale for fire minutters samtale.

Begge de norske operatørene forklarer minuttakseringen med at så mange andre av operatørene har gjort det samme.

- Må føye oss

- Dette er ikke noe NetCom ville, men vi er nødt til å føye oss etter flertallet. Vi kan jo ikke selge en vare billigere enn det vi kjøper den for, sier informasjonsrådgiver Øyvind Vederhus i NetCom til Mobilen.no.

- Vi har motarbeidet minuttaksering fra dag, men når flertallet velger å stå på sitt, fant ikke en liten operatør som Netcom en annen løsning enn å føye seg, sier Vederhus til Amobil.

Hos Telenor er forklaringen i bunn og grunn den samme:

- Vi må følge de store operatørene som har valgt å begynne med minutaksering, hvis ikke taper vi penger, sier informasjonssjef Anders Krokan i Telenor.

Beholder gammel taksering

I Danmark har imidlertid operatøren Telia valgt å gå mot strømmen. Selskapet bevarer den takseringsn de har idag, som er på et halvt minutt, skriver Inside Telecom (krever abonnement). Årsaken er at de ikke vil bli upopulære hos kundene.

- Vi har diskutert hvorvidt vi skulle gjøre som de andre og innføre minuttaksering, ettersom det jo vil være penger å tjene på det. Men vår vurdering er at en overgang til minuttaksering vil kunne medføre et image-tap, sier kommunikasjonsdirektøren i Telia, Anders Monrad Rendtorff, til business.dk.

- Pengene vi taper som følge av de nye prisbestemmelsene, skal vi tjene inn på andre områder, mener Rendtorff.

(Kilder: Mobilen, Inside Telecom)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen