Tridgell slipper BitKeeper-klone

Krangelen har foregått mellom Samba-utvikler Andrew Tridgell, Linux-kjerneutvikler Linus Torvalds, BitKeeper-utvikleren Larry McVoy, og også nylig ført til kommentarer fra forfatteren av The Open Source Definition, Bruce Perens. For å få et overblikk over hele historien anbefaler vi at du leser de to forgående nyhetene her på programmer.no.

Andrew Tridgell har nå nemlig sluppet kildekoden til programmet som skal fungere sammen med BitKeeper. Programmet, med navnet SourcePuller, lar deg hente ut metadata fra BitKeeper som bare har vært tilgjengelig for personer som har kjøpt en lisens på programmet. Gratisversjonen av programmet presenterte ikke denne ekstra informasjonen til brukerne, noe som mange av kjerneutviklerne har irritert seg over. Torvalds selv hadde nemlig fått en fullversjon av BitKeeper, mens de aller fleste kjerneutviklerne måtte benytte seg av gratisversjonen.

Tridgell sin grunn for å skrive SourcePuller var todelt; Først og fremst fordi BitKeeper-lisensen ikke passer til noen av medlemmene i fri programvare-miljøet. [...] For det andre ville jeg ha et åpent bibliotek som kan snakke med BitKeeper-tjenere, og manipulere lokale BitKeeper-mapper.

Tridgell hevder videre at SourcePuller ikke er en komplett erstatning for BitKeeper, men bør brukes som et verktøy når du ikke kan bruke BitKeeper. Utviklerne av BitKeeper har nå trukket gratisversjonen av programmet fra markedet, og Torvalds har derfor sagt at han ikke lenger kommer til å bruke BitKeeper. I stedet har han begynt utviklingen av sitt eget verktøy, med navnet Git.

Tridgells prosjekt, SourcePuller, finner du som prosjekt på SourceForge.

Kilde: The Register

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen