Treo 700w får slakt

Palms nye smartmobil, Treo 700w, er selskapets første forsøk på å lage en telefon basert på operativsystemet Windows Mobile. Treo 700w er oppfølgeren til hybridtelefonen Treo 650 som er basert på Palms eget operativsystem Palm OS.

Nå blir 700w slaktet av Walter Mossberg i Wall Street Journal. Mossberg er en av de mest innflytelsesrike teknologijournalistene i bransjen.

Mossbergs test av 700w peker på flere svakheter ved telefonen. Han trekker frem at 700w er vanskelig å bruke med én hånd, siden flere operasjoner fortsatt krever at du bruker den trykkfølsomme skjermen. Wall Street Journal-jornalisten er også misfornøyd med at dataforbindelsen automatisk blir stengt ned etter at man har sjekket e-post.

Skjermens lave oppløsning er også et ankepunkt. 700w har 240 x 240 pikslers oppløsning, sammenlignet med 650-modellen, som hadde 320 x 320 piksler. Dessuten har brukervennligheten blitt dårligere enn på forgjengeren. Mossberg viser til at operasjoner du utfører med ett tastetrykk på 650 nå krever flere trykk på den nye modellen.

Mossberg skriver videre at til tross for at Palm har utvidet Windows Mobile-grensesnittet med egne funksjoner, kan ikke 700w sammenstilles med 650 og Palm OS. Han mener det er tydelig at Windows-plattformen må forbedres, og at det ville være uklokt av Microsoft å vente med forbedringene til de slipper Windows Mobile 2006. Mossberg påpeker også at 700w er dobbelt så dyr som 650, som er en eldre modell.

Treo 650 har vært på markedet i godt over et år, og er fortsatt å få kjøpt for rundt 5000 kroner. Treo 700w er ikke i salg her i landet ennå. Den amerikanske operatøren Verizon har en eksklusiv kontrakt med Palm om å levere den nye modellen i seks måneder. Prisen ligger på 3500 ($500) i USA, men vi vet ikke hva modellen vil koste når den kommer til Norge.

(Kilder: MSmobiles.com, WSJ.com Techworld.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen