Trenger du gratis PC?

Lenovo er lei av at demomaskiner og maskiner de får tilbake fra test blir solgt og gitt bort til venner og kjente. De vil heller gi maskinene til formål som virkelig trenger dem.

Om du selv trenger en maskin ber de deg sende inn søknad så fort som mulig.

Vil se nyttig bruk av brukte maskiner
Lenovo kunngjorde i dag at de vil starte opp et nytt prosjekt kalt Lenovo PC-fond. Prosjektet er et eksklusivt norsk initiativ hvor enkeltpersoner, foreninger, organisasjoner, idrettslag og andre kan sende inn søknad og be om å få noen av Lenovos overskuddsmaskiner.

- Vi opplevde at vi satt igjen med en stor pool av brukte maskiner som ikke kunne selges i butikkene. Løsningen har til nå vært at disse maskinene selges for en billig penge til venner og bekjente. Markedssjefen vår, Kirsten Solset, kom på ideen at disse maskinene heller kan gis bort til noen som virkelig trenger dem, forklarte Hanne Klausen fra Lenovo Norge.


Kirsten Solseth fra Lenovo kom opp med ideen om et eget PC-fond hvor brukte maskiner kan gis bort.

Med denne ideen som bakgrunn ønsker derfor Lenovo at folk som har behov for PC sender inn søknad. Søknadene skal vurderes av en egen jury som vil vurdere ønskene som kommer inn, og velge ut de verdige. Etter planen skal Lenovo dele ut PC-er to ganger i året, første gang blir i september i år.

Hjelp til TV-aksjonen
Som eksempel på mulige formål trekker Klausen frem fjorårets TV-aksjon. Til denne lånte Lenovo ut maskiner slik at aksjonsmedarbeiderne kunne jobbe effektivt. I år var det igjen behov for maskinene da foreningen Blå Kors stod på bar bakke forut for sin aksjon. Løsningen ble at Blå Kors kjøpte maskinene som ble brukt året før for en symbolsk sum. Ifølge Klausen ville Lenovo heller sett at PC-fondet var på plass, og at Blå Kors kunne fått maskinene gjennom dette systemet.

Det er nettopp slike saker Lenovo ønsker å støtte med sin nye ordning. Men om du planlegger å starte en egen bedrift ser Lenovo ingen grunn til at ikke også slike tilfeller skal få maskinstøtte.

- Vi får mange henvendelser om slik støtte årlig. Med PC-fondet håper vi å få på plass en enklere og mer rettferdig behandling av ønskene som kommer inn, forklarer Klausen.


Hanne Klausen håper du vil sende inn ditt ønske om en gratis maskin fra Lenovo.

Fikk maskin i gave
Likevel har Lenovo som en start valgt å gjøre et unntak. Tidligere i år fikk de inn et ønske som de ikke kunne si nei til. Ole Martin Iversen (12) fra Oslo sendte et brev til Lenovo hvor han ba om en ny maskin. Maskinen familien hadde ble nemlig konstant brukt av storebroren og der var det ikke gehør for at Ole Martin skulle få slippe til.

- Jeg ønsket meg en datamaskin til bursdag, men det fikk jeg ikke. Jeg har også spart opp penger lenge, men har ikke råd til ny maskin. Er det da mulig at dere kan gi meg en brukt maskin som jeg kan bruke til lekser, høre på musikk og spille på? skrev Ole Martin i brevet.


Brevet hvor Ole Martin ba om en gratis brukt maskin var egentlig sendt til sjefen i IBM og havnet da, ikke overraskende, hos Lenovo.

Denne forespørselen klarte ikke Lenovo å si nei til. De bestemte seg dermed for å la startskuddet for PC-fondet gå ved å gi Ole Martin en Lenovo 3000 N200 maskin. Brukt som seg hør og bør, men garantert bedre enn den storebroren sitter på.

En tydelig takknemmelig Ole Martin tok stolt imot maskinen. At den brukte maskinen nå vil få nytt liv og bli flittig  tastet på er det ikke tvil om.


Ole Martin Iversen legger ikke skjul på at han er strålende fornøyd med maskinen han fikk fra Lenovo, her representert ved Hanne Klausen.

Ingen bønn for storebror
Om storebror blir like glad er derimot usikkert. For å dele på gleden er Ole Martin ikke interessert i. Han kommer med et klart nei om maskinen skal deles. Fra sidelinjen kommer derimot mamma Hanne Iversen frem.

Hun lover at hun vil sørge for at den nye brukte maskinen vil bli delt broderlig. I hvert fall så lenge hun er hjemme.

Om du selv har en viktig sak eller et godt formål som har behov for datahjelp, så kan du søke om hjelp fra Lenovo ved å kontakte dem her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen