Trenger du litt ekstra oppløsning?
(Bilde: Montasje: Akam.no, Phase One, iStockphoto)

Trenger du litt ekstra oppløsning?

Phase One lanserer tre nye trådløse kamerabakstykker.

Den danske fotoprodusenten Phase One har lansert tre nye bakstykker til sine digitale 645-mellomformatkameraer. En av nyhetene er at bakstykkene har fått er integrert en Wifi-modul, slik at man kan styre kameraet med et nettbrett.

Les også: Phase One med bildebrikke på 80 megapiklser

Dette gjøres via Phase Ones egen app som heter "Capture Pilot". Denne applikasjonen gjør at man kan bruke et nettbrett til å se bildene med Live View, i tillegg til å fotografere direkte fra appen. Toppmodellen med navnet IQ280 har en oppløsning på 80 megapiklser, og skal i følge produsenten tilby et dynamikkomfang tilsvarende 13 blendertrinn. Laveste ISO-verdi på dette bakstykket skal være ISO 35, som i følge produsenten skal gi bilder av meget høy kvalitet.

IQ280, IQ260, IQ260 har oppløsning i massevis.
IQ280, IQ260, IQ260 har oppløsning i massevis.Foto: Phase One, iStockphoto

Bakstykket med navnet IQ260 har litt lavere oppløsning enn storebroren, men kan i tillegg skilte med en raskeste lukkertid på 1/10000 sekund. Er du av typen som liker å fotografere med lange eksponeringer er heller ikke dette et problem for dette bakstykket. Lengste eksponeringstid er én time, noe som pleier å holde for de fleste.

Les også: Mamiya Leaf med nye bakstykker

Den siste modellen som Phase One har lansert, er IQ260 Achromatic. Dette bakstykket er myntet på fotografer som fotograferer i svart/hvitt. IQ260 Achromatic er i utgangspunktet likt som sin tvillingbror IQ260, men blir levert uten bayer-filter, noe som gjør at bildesensoren ikke er i stand til å registrere farger. I tillegg har Phase One fjernet ir-filteret, slik at IR-lys og UV-lys ikke blir filtrert vekk som på vanlige bildesensorer. Derfor er sensoren i stand til fange opp tre typer lys: vanlig lys, infrarødt lys og ultraviolett lys.

De tre nye bakstykkene vil bli tilgjengelig for salg i løpet av sommeren, men direkte billig blir de ikke. Den billigste modellen koster 30 000 euro, eller omtrent 225 000 norske kroner, før skatter og avgifter.

Les også: Sinar gir deg 192 megapiklser

Kilde: www.photographyblog.com

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen